Annons

E-sportaktör tar klivet in på Aktietorget

Bild tagen vid esports-eventet International Dota 2 Championships som ägde rum i Seattle i augusti. Foto: TT
Bild tagen vid esports-eventet International Dota 2 Championships som ägde rum i Seattle i augusti. Foto: TT
Esportsbolaget Esen Esports noteras på Aktietorget under torsdagen. Värderingen blir drygt 50 miljoner kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Esen Esports har godkänts för notering på Aktietorget den 26 oktober. Bolaget sänder från esport-sammanhang och gör även inspelade program.

Huvudsyftet med noteringen är enligt bolaget att få en större ägarspridning samt ge befintliga aktieägare ordnad och transparent handel i aktien. Det framgår av ett pressmeddelande.

Esen Esports verksamhet kan liknas vid en tv-sportkanal som bevakar, kommenterar samt gör reportage och programserier kring stora esport-händelser som sänds över internet.

Bolaget har tre huvudsakliga affärsområden: online, event och produktion. Till online räknas alla sändningar och allt innehåll som visas på internet och då främst via bolagets egna kanaler på Twitch, Facebook och Twitter. Event är tävlingar, turneringar och mässor som Esen sänder från och produktion är allt innehåll som skapas åt andra i bolagets studio.

Esen Esports har under maj och juli 2017 genomfört en nyemission om 6,3 miljoner kronor, som kommer att användas för att expandera den befintliga verksamheten. Bolaget kommer att satsa på investeringar i utveckling av en ny teknikplattform och nya sändningsformat samt marknadsföring och rekrytering av säljare.

"Vi ser en växande omfattning av företag som börjat intressera sig för esports-evenemang som marknadsföringskanal. Nyemissionen är ett viktigt steg för att expandera vår verksamhet och öka intresset för esport i sin helhet" kommenterar Esen Esports vd Joakim Stenberg.

Teckningskursen var 16 kronor per aktie. Bolaget har 3,18 miljoner aktier utestående och värderas till knappt 51 miljoner kronor räknat på teckningskursen.

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer