Annons

Ebay anklagar Amazon för att olagligt locka över säljare

E-handelsjättarna Amazon och Ebay har hamnat i luven på varandra.
E-handelsjättarna Amazon och Ebay har hamnat i luven på varandra. Foto: TT
Amazon är under attack från Ebay – som har fått information om att e-handelsjätten försöker locka över deras säljare via det interna meddelandesystemet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Ebay har enligt uppgift informerats om detta av en säljare som fått ett meddelande från Amazon. Andemeningen ska ha varit att locka över anslutna företag från Ebay till Amazons e-handelsplattform.

En person med insyn uppgav till Wall Street Journal att cirka femtiotalet anställda på Amazon har skickat över 1 000 meddelanden till Ebays säljare via dess meddelandetjänst. 

Efter att Ebay utrett det hela valde man att skicka ett brev till Amazon där man uppmanar företaget att upphöra med detta eftersom det utgör ett brott mot Kaliforniens lag kring databrott.

Ebay har bekräftat uppgifterna och sagt att man kommer att vidta nödvändiga åtgärder för att skydda sig själva om inte Amazon slutar med sin "olagliga aktivitet".

En talesperson för Amazon uppger att man håller på att utreda anklagelserna. 

(Finwire/Di Digital)

Läs mer: Kartläggning: Så laddar svenska handlare inför Amazons intåg  

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer