Annons

Ebay köper Malmöbolaget Expertmaker

Foto: TT / Marcio Jose Sanchez
Ebay köper det svenska AI-bolaget Expertmaker, med bas i Malmö och San Francisco.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Affären, som blev klar på torsdagskvällen, innebär att Ebay tar över Expertmakers anställda och grundaren och vd:n Lars Hård blir en del av Ebays team för datavetenskap. 

”Vi kan bekräfta affären, men inte kommentera den mer än så”, säger Martin Rugfelt, marknadschef på Expertmaker. 

Ingen av parterna i affären vill avslöja någon köpesumma. 

Expertmakers vd och grundare Lars Hård. Foto: Jimmy Wilhelmsson

Expertmaker grundades 2006 och utvecklar mjukvara för artificiell intelligens. Bland kunderna finns Vodafone och Ebay, som har varit ett av Expertmakers partnerföretag sedan 2010.

"Som en del av Ebay kommer Expertmakers teknik, kompetens och duktiga ingenjörer att spela en viktig roll i att hjälpa Ebay att få ett försprång när det gäller strukturerad data”, säger Amit Menipaz, vice vd och chef för Ebays enhet för strukturerade data.

 ”Vi är glada för att bli en del av Ebay och att kunna ta vår innovativa artificiella intelligens, maskininlärning och storskaliga optimeringsteknik till Ebays enhet för strukturerad data”, säger Lars Hård, vd för och grundare av Expertmaker. 

Expertmaker omsatte 13,6 miljoner kronor under det brutna räkenskapsåret 2014/15 och gjorde en förlust på 1,8 Mkr. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer