Annons

Edtechbolaget Ping Pong får nya storägare – växlar upp

Gymnasieelever gör grupparbete vid dator.
Gymnasieelever gör grupparbete vid dator. Foto: Berit Roald/TT
Investeringsvågen fortsätter inom edtech-sektorn. Nu får lärandeplattformen Ping Pong nya ägare i form av investmentbolaget Alfvén & Didrikson och affärsängeln Hellen Wohlin Lidgard. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Pärmar, papper och sönderbläddrade kompendium är på väg ut från skolvärlden till förmån för digitala system. Så kallade edtech-bolag, som sysslar med digitalisering av utbildningssektorn, har blivit en allt hetare nisch bland svenska investerare.

Läs mer: Startup-bolagen som ska rädda skolan

Den senaste affären på området är köpet av bolaget Ping Pong, som grundades 2002 och erbjuder en läroplattform för skolor och företags internutbildningar. Bolaget förvärvas nu av investmentbolaget Alfvén & Didrikson (NTL) tillsammans och affärsängeln Hellen Wohlin Lidgard. 

Alfvén & Didrikson köper runt 80 procent av aktierna i bolaget för en okänd summa. Säljarna är den tidiga investeraren Uppsala Akademiförvaltning och några av grundarna. Bolagets tidigare vd och grundare Michel Bajuk kommer att att medverka som rådgivare.

"Vi är imponerade av både bolaget, teamet och produkten. Edtech är en spännande bransch att vara i just nu", säger Ken Liebkind, delägare i Alfvén & Didrikson. 

Investmentbolaget har tidigare investerat i bolag som Trustly, Acast, Glue och HR-bolaget Sympa. 

Affärsängeln Hellen Wohlin Lidgard (NTL) har sedan i höstas agerat som tillfällig vd i Ping Pong. I samband med affären har även hon valt att bli delägare, via det egna bolaget Ceres.

Läs mer: Sveriges mäktigaste tech-investerare: Hellen Wohlin Lidgard 

Hon har tidigare gjort en rad investeringar, bland annat på hälsoområdet. Nu är det edtech som lockar. Hon tror att utvecklingen på området bara börjat.

"Skolvärlden står inför en rad utmaningar och digitala verktyg kan spela en viktig roll i att komma till rätta med problem som lärarbrist och att anpassa undervisningen efter elever som befinner sig på olika kunskapsnivåer", säger Hellen Wohlin Lidgard, som just nu är på jakt efter flera skolinvesteringar.

Planen för Ping Pong just nu är att växla upp verksamheten bland annat genom att bredda produktportföljen och öka antalet kunder. Kunderna i dag är några av landets största högskolor, landsting och myndigheter. Bland annat Göteborgs universitet och Chalmers.

Läs mer: Nya miljoner ska ta deras dyslexi-startup till USA

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer