Hoppa till innehållet

Eequity går in med 20 Mkr i skönhetsbutik

Riskkapitalblaget Eequity går in som delägare i det svenska skönhetsvarumärket Swiss Clinic. Målet är att nå en miljard i omsättning.

Fredrik Kristensson och Sebastian Gordon, grundare av Swiss Clinic.
Fredrik Kristensson och Sebastian Gordon, grundare av Swiss Clinic.

Swiss Clinic säljer skönhetsprodukter på nätet. Men till skillnad från andra svenska ehandlare i nischen som Bangerhead eller Eleven säljer de endast sina egna produkter.

”Vi tycker att de har en otroligt spännande affärsmodell med ett eget varumärke och direktkontakt med kunderna”, säger Felix Erhardt, partner på Eequity.

Swiss Clinic startades av Sebastian Gordon och Fredrik Kristensson redan för fem år sedan. De har byggt upp bolaget samtidigt som de jobbat med annat för att finansiera verksamheten. När de nu tar in 20 miljoner kronor i kapital från Eequity är det första gången de får in extern finansiering.

”Vi har länge jobbat ihop med försäljning, marknadsföring och även ägt en restaurang. Överskotten från det har gått till Swiss Clinic. Nu känner vi att vi är tillräckligt stora för att kunna ta in pengar”, säger Sebastian Gordon.  

Idén till bolaget fick Sebastian Gordon och Fredrik Kristensson när de såg en lucka på marknaden mellan klassisk kosmetika och de behandlingar som erbjuds på exklusiva kliniker.

”Vi såg vad kunderna efterfrågade på Google och på bloggar och kunde utveckla produkter som många efterfrågade. Traditionellt utvecklar våra branschkollegor produkter efter vad som erbjuds på produktions- och ingredienssidan medan vi studerar Google Trends för att ta fram produkter som möter den efterfrågan som redan finns. Vi har heller inte flera distributions- och agentled vilket gör att vi kan vara snabba med att ta fram nya produkter.”, säger Sebastian Gordon.

Läs mer: Ny fond ska investera i nordisk ehandel

Swiss Clinic omsatte i fjol 25 miljoner kronor och räknar med att nå 50 miljoner i år. Den snabba tillväxten har dock inte varit helt smärtfri. I fjol fick bolaget ett förläggande av Konsumentverket till att betala vite på en halv miljon kronor för vilseledande marknadsföring.

”Det handlade om en produkt som blev bannlyst i Europa och vi var inte tillräckligt snabba med att ta bort den ur vårt sortiment. Det händer lite då och då när det gäller kosttillskott och vi lärde oss att vara striktare med vad vi tar in”, säger Sebastian Gordon.

Felix Erhardt ser Swiss Clinic som ett exempel på hur framtidens ehandelsbolag kan komma att se ut.

”Det som är häftigt med den här typen av varumärken är att de snabbt kan komma ut på många marknader. Titta till exempel på Daniel Wellington som vuxit väldigt, väldigt snabbt”, säger Felix Erhardt.

Swiss Clinic finns i dag i Sverige, Norge och Finland samt via franchise i Danmark och Spanien. Dessutom lanserar de just nu i Storbritannien. Plane är att samarbeta med till exempel mediebolag som har en stor onlinepublik för att snabbt få fäste på nya marknader.

”Det är ingen större skillnad för oss att lansera i Polen eller i Brasilien. Vi tittar på länder som har fungerande logistik och intresse för skönhetsprodukter oavsett var det är”, säger Sebastian Gordon.

Med uppbackningen av Eequity är målet nu att växa rejält de kommande åren.

”Vi har alltid som målsättningen att bygga våra portföljbolag till miljardföretag. Jag tror att Swiss Clinic kan bli ett bolag som omsätter en miljard inom fem till tio år”.

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här  

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera