Annons

Eequitys nya miljardfond har nått halvvägs – börjar investera

Patrik Hedelin, grundare av Eequity.
Patrik Hedelin, grundare av Eequity. Foto: Jack Mikrut
Eequity är en av Sveriges största investerare inom e-handel. Nu börjar man aktivt leta efter portföljbolag till sin nya fond, som hittills dragit in 600 miljoner kronor, enligt Di Digitals uppgifter.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

E-handelsveteranerna Magnus Wiberg och Patrik Hedelins riskkapitalbolag Eequitys nya fond är nu investeringsredo. Eequity IV är den fjärde i ordningen sedan starten 2010.

”Vi vill investera i fler produktbolag som jobbar med global utrullning. Det intressanta är att klippa alla mellanhänder i värdekedjan, där vi utvecklar våra egna produkter och säljer dem under eget varumärke direkt till kunderna på deras villkor”, säger Patrik Hedelin.

Läs mer: E-handelsveteranen startar ny miljardfond 

Hittills ska fonden ha dragit in drygt 600 miljoner kronor, enligt Di Digitals källor nära bolaget. Målet är 1,5 miljard, som ska nås inom nio månader. När hela summan är hemma ska man investera i 12 till 15 bolag.

Strategin för den nya fonden liknar riskkapitalbolagets tidigare satsningar, där man gått in i e-handelsbolag som Na-kd, Footway och Ideal of Sweden, där man sett till att portföljbolagen gynnar varandra.

”Vi sitter inte och jagar enhörningar på stan. Vi gillar bolag som är långsiktigt framgångsrika. Vi delar kompetens och erfarenheter mellan bolagen inom portföljen och jobbar hårt med kompetensutbyte i portföljfamiljen”, säger Patrik Hedelin.

Läs mer: Boo.com-grundaren Patrik Hedelin: ”Det är tydlig bubbelvarning i it-sektorn” 

Eequity IV kommer, i jämförelse med de andra fonderna, att utmärka sig genom att sikta på en större bredd bland typen av bolag. Enligt Patrik Hedelin handlar det alltså inte uteslutande och primärt om e-handelsbolag. 

”Vi kommer fortsätta med samma framgångsrika strategi men investera lite bredare den här gången. Vi satsar på det vi kallar digital tillväxt, alltså bolag som sysslar med affärstransaktioner digitalt. Det kan omfatta även annat än e-handel.”

Riskkapitalbolaget Eequity med Magnus Wiberg, Felix Erhardt, Patrik Hedelin och Jessica Mattsson.
Riskkapitalbolaget Eequity med Magnus Wiberg, Felix Erhardt, Patrik Hedelin och Jessica Mattsson. Foto: Press.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies