Annons

Efter 1000 procents uppgång – Plejd tappar på rapporten

Babak Esfahani, vd för IOT-bolaget Plejd.
Babak Esfahani, vd för IOT-bolaget Plejd.
Plejd, som säljer uppkopplad belysning och lösningar för hemautomation, fortsätter att öka försäljningen. Men efter en våldsam uppgång är det ändå inte tillräckligt för marknaden som sänker aktien. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Plejd noterades på Aktietorget i april 2016. Teckningskursen var då 6,35 kronor. Inför onsdagens rapport handlades Plejd-aktien för 61 kronor. Det innebär med andra ord att aktiekursen stigit med nära 1000 procent sedan noteringen.  

När bolaget nu rapporterar sitt resultat för tredje kvartalet är förväntningarna högt ställda. Omsättningen i det tredje kvartalet uppgick till 15,7 miljoner kronor, en ökning med 118 procent mot föregående år då intäkterna uppgick till 7,2 Mkr.

Resultatet före skatt var dock 0,1 miljoner kronor, en minskning med 90 procent jämfört med samma period föregående år, då vinsten landade på 1 Mkr.

Läs mer: Plejd tar in 24 miljoner i nytt kapital

Vid börsens öppning handlades aktien ned drygt 5 procent. 

Göteborgsbolaget Plejd utvecklar produkter och tjänster för smart belysning och hemautomation. Bolaget är verksamt inom det som kallas Internet of Things (IOT), uppkopplade prylar. Börsvärdet är runt 570 miljoner kronor. 

Läs mer: Här är Sveriges 10 hetaste IoT-startups 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer