Annons

Efter attacken: Whatsapp ber användare uppdatera appen

Facebooks meddelandetjänst Whatsapp har blivit utsatt för cyberattacker.
Facebooks meddelandetjänst Whatsapp har blivit utsatt för cyberattacker. Foto: Patrick Sison
Facebooks meddelandetjänst Whatsapp har blivit utsatt för cyberattacker via röstfunktionen. Bolaget uppmanar nu användare att uppdatera till den senaste versionen för att slippa detta problem, skriver Sky News.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Whatsapp upptäckte intrången i början av maj i samband med att samtalsskyddet skulle stärkas.

Enligt bolaget har intrången drabbat ett dussintal människorättsorganisationer och en brittisk advokatfirma. Problemen ska nu vara fixade men enligt Citizen Lab, som har bistått Whatsapp i att säkra appen, kom ett nytt intrång att upptäckas under söndagen. Det blev dock blockerat.

Läs mer: Spionprogram upptäckt i Whatsapp 

Financial Times rapporterar att intrångstekniken har utvecklats av NSO Group, ett israeliskt företag inom cybersäkerhet. Bolaget dementerar starkt att man ska vara inblandade i någon i form av spionage, och tillägger att tekniken endast används av offentliga myndigheter och underrättelsetjänster. 

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer