Annons

Efter avhoppet: Kry-grundaren börjar investera

Josefin Landgård på Di Digital Startup Tours scen i Luleå.
Josefin Landgård på Di Digital Startup Tours scen i Luleå. Foto: Amanda Lindgren
I våras hoppade hon av den miljardvärderade digitala vårdgivaren Kry. Nu berättar medgrundaren Josefin Landgård om sina framtidsplaner.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Sedan starten 2014 har digitala vårdgivaren Kry (NTL) blivit en av de stora spelarna när vården digitaliseras.

Under förra året lossnade det ordentligt när bolaget, i juni, tog in rekordsumman 541 miljoner kronor i en runda med bland andra Accel, Creandum (NTL) och Index Ventures (NTL). Investeringen innebar också en värdering på 3 miljarder kronor.

Bara ett par veckor tidigare meddelade medgrundaren Josefin Landgård att hon lämnar Kry. Hon var bland annat vd när bolaget startade 2014. Det var dags för nya utmaningar, sa hon tidigare i maj.

Möjligheterna är oändliga med all ny teknik som kommer så det är spännande att vara med på den resan

Nu har Josefin Landgård kommit igång med framtiden, hon ska bli affärsängel och börja investera. Både med eget kapital och tillsammans med andra, genom att resa en gemensam fond med ett mål på 200 miljoner kronor.

Framför allt är det healthtech och digital sjukvård som hon kommer att lägga in kapital i, och det tidigt i bolagens framfart, berättar hon på Di Digital Startup Tours scen i Luleå.

”Jag känner ju att jag hittat min bransch, tycker att det är sjukt spännande med sjukvården och alla utmaningar som finns där. Väldigt mycket är trasigt och funkar inte, då är det svårt att driva förändringar. Då måste man bygga nya organisationer, nya case och möjligheterna är oändliga med all ny teknik som kommer så det är spännande att vara med på den resan.”

Läs mer: Kry tar in en halv miljard – värderingen tripplas 

Just nu träffar Josefin Landgård flera bolag och entreprenörer som söker kapital. En investering är redan gjord och en andra håller på att färdigställas, vilka bolag det handlar om är hon dock än så länge förtegen om.

Att investera i bolag i stället för att bygga dem från grunden är nytt för serieentreprenören, som tycker att den nya rollen passar henne.

”Det är väldigt kul! Jag känner att det är upp till bevis varje dag när man träffar entreprenörer. Jag försöker ge entreprenörerna vi träffar de saker som man själv hade velat ha när man satt på andra sidan, framför allt runt feedback”, säger Josefin Landgård.

Läs mer: Här är techinvesterarnas största satsningar i år

För att sitta med i publiken på Di Startup Tour hämta din biljett på här

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer