Annons

Efter censuranklagelser – Bytedance separerar Tiktok från kinesiska bolag

Zhang Yiming har grundat Bytedance.
Zhang Yiming har grundat Bytedance.
Kinesiska techbolaget Bytedance har börjat separera sin populära Tiktok-app från övriga kinesiska verksamheter. Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bolaget står anklagat av amerikanska politiker att censurera innehållet på Tiktok vars tillväxt i USA har varit uppbyggd på förvärvet av musical.ly-appen 2017.

USA:s myndighet för utländska direktinvesteringar, Cfius, ska nu titta på detta och för att slippa problem har Bytedance börjat särskilja Tiktok åt från övriga koncernen.

Läs mer: Uppgifter: USA utreder kinesiska succéappen 

Enligt uppgift inleddes den operativa separationen innan Cfius tog upp kontakt med bolaget i oktober. Produkt- och affärsutvecklingen är redan separerad och bolaget rekryterar fler amerikanska ingenjörer för att minska beroendet mot personalen i Kina.

Bytedance hoppas med åtgärderna slippa ett scenario där Tiktok måste avyttras. Ett sådant öde gick kinesiska Beijing Kunlun Tech till mötes med sin gay-dejtingapp Grindr.

Bytedance har tidigare försökt stilla amerikanska politikers oro med att säga att all Tiktok-data lagras i USA. Bolaget har också dementerat inflytande från Peking.

Läs mer: Tiktok tillbakavisar anklagelser om censur och spionage 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer