Annons

Medgrundaren talar ut om kommunens Tiptapp-utmanare

Stockholm stad vill göra en egen version av Tiptapps succékoncept.
Stockholm stad vill göra en egen version av Tiptapps succékoncept.
Stockholms stad har valt att förbjuda återvinningsappen Tiptapp och ersätta den med en kommunal version. "Varför inte använda den tillgängliga lösningen?" säger David Höök till Di Digital. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Återvinningsappen Tiptapp (NTL) är nu förbjuden av Stockholms stad. Tjänsten, som hade cirka 150 000 användare, sades strida mot det kommunala avfallsmonopolet. 

Förbudet för Tiptapps återvinningstjänst har ännu inte trätt i kraft, då domen önskas och väntas överklagas

Trots förbudet så är David Höök, medgrundare till Tiptapp, optimistisk inför framtiden. 

"Som vi ser det så är det en föråldrad lagstiftning som ställer till det. Vi har tagit del av beslutet, och det uttrycks som önskvärt att vi överklagar det. Vi har samma mål som Stockholm stad i miljöfrågor, och genom att ta upp beslutet i andra instanser ser vi fram emot att hitta en lösning så att Stockholmarna kan använda Tiptapps tjänster precis som i dag", säger han till Di Digital.

"Som vi ser det så är det en föråldrad lagstiftning som ställer till det."

Läs mer: Investerarna: ”Sverige halkar efter inom e-handel av tjänster”  

Tiptapps lösning är mycket populär och det har inte gått kommunen obemärkt förbi. Stockholms stad och Stockholms Vatten och Avfall vill utveckla en egen app och tjänst likt den som de själva har förbjudit.

”Vi vill erbjuda våra kunder en app liknande Tiptapps, den är bra för att den är så enkel. Vi vill ta fram en enkel applikation med tjänster för stockholmarna som kan vara klar under 2019”, säger Peter Nyström, enhetschef på återvinningscentralerna i Stockholm, till DN

Varför inte använda den tillgängliga tjänsten istället för att bygga en motsvarande?

Tiptapp ser hellre, och är benägna om att ingå i ett samarbete med Stockholm stad om sophämtningen.

"Vi har identifierat samma utmaningar, och vi har redan lösningen. Varför inte använda den tillgängliga tjänsten istället för att bygga en motsvarande? Vi vill samarbeta med kommunen över den produkt som vi redan tagit fram", säger David Höök. 

Läs mer: Skräp-appen Tiptapp fyller på kassan och testar i London 

Beslutet har bemötts av kritik även från annat håll. Pär-Jörgen Pärson på riskkapitalbolaget Northzone (NTL) och tidig investerare i Spotify, riktar hårda ord mot Stockholms stads beslut:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer