Annons

Efter hot om att lämna – nu svänger förlagsjätten om Readly

Maria Hedengren är vd för Readly.
Maria Hedengren är vd för Readly. Foto: Press, Press
Aller media har tänkt om vad gäller magasinappen Readly. Enligt ett gemensamt pressmeddelande från förlaget och prenumerationstjänsten står det klart att Aller medias titlar stannar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tre dagar innan börsnoteringen meddelade Readly att två av deras största förlag i Sverige hade sagt upp sina avtal; Bonnier news och Aller media.

Efter någon dags oreda om huruvida det skulle kunna påverka noteringen kunde Readly ändå ringa i klockan den första handelsdagen – och aktien har sedan dess fortsatt att handlas kring öppningskursen på 57 kronor.

Läs mer: Readly övertecknades – och stiger försiktigt: ”Jag så otroligt glad” 

Nu står det också klart att i alla fall ett av de två förlagen tänker fortsätta leverera sina 70 titlar till Readlys läsare.

”Innehållet från Aller media uppskattas av Readlys prenumeranter och vi ser flera spännande möjligheter att ta samarbetet till nya nivåer för att öka deras räckvidd, säger Ranj Begley, innehållschef på Readly i pressmeddelandet.

Aller, som erkände att de inte var nöja med ersättningsnivån på Readly, säger inget om hur det nya avtalet är utformat, mer än att de är nöjda.

”Vi vill att så många som möjligt ska ta del av vårt innehåll på det sätt och via den kanal som passar dem bäst. Readly är utmärkt för att distribuera magasin och har en stor bas av kunder som vi vill nå ut till”, säger Lotta Cederbom, kommersiell direktör och vice vd på Aller media.

Sedan tidigare verkar det dock svårt att övertyga Bonnier news om att komma tillbaka. Enligt vd Anders Eriksson är den ”totala ersättningen från Readly alldeles för låg”, som han sa i samband med nyheten i september.

FOTNOT: Bonnier news äger även Dagens industri.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer