Annons

Efter köpet av Izettle: Paypal redo för fler storförvärv

Izettles vd och grundare Jacob de Geer, Paypals vd Dan Schulman och Paypals operativa chef Bill Ready.
Izettles vd och grundare Jacob de Geer, Paypals vd Dan Schulman och Paypals operativa chef Bill Ready. Foto: Izettle/Press.
Paypal står redo att göra fler miljardförvärv av fintechbolag. Det utfäster betaljättens vd Dan Schulman kort efter köpet av svenska Izettle.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det amerikanska betalbolaget Paypal köpte nyligen den svenska fintechstartupen Izettle för 2,2 miljarder dollar, motsvarande 19,2 miljarder kronor, i bolaget hittills största förvärv.

Nu menar Paypals vd Dan Schulman att den starka balansräkningen gör att man kan tänka sig ingå fler transaktioner. Denna gång kan det handla om affärer på uppemot 3 miljarder dollar, eller 26 miljarder kronor.

”Jag skulle inte utesluta att vi tar på oss en större affär om det finns en god matchning”, säger Dan Schulman i en intervju med den tyska tidningen Handelsblatt.

Läs mer: Riskkapitalisten blir stormrik på Izettle: ”Hade hellre sett en notering” 

Paypal kom ursprungligen till för att hantera transaktioner på nätet inom handelsplattformen Ebay, men har sedan avknoppningen 2015 breddat verksamheten till att erbjuda mer digitala betaltjänster. 

Där har förvärv av aktörer inom fintechscenen varit en del av strategin. Vid sidan av iZettle gjorde man förra månaden också ett uppköp av den kanadensiska betalningsplattformen Hyperwallet för 400 miljoner dollar, eller 3,5 miljarder kronor.

(Finwire/ Di Digital)

Läs mer: Izettle-grundarna blir it-miljardärer på affären 

Läs mer: Spelet bakom Paypals svenska köp – så stängdes hemliga jätteaffären 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer