Annons

Efter kritiken – Bynk utser pr-proffs till vice vd

Bynks nya vice vd Oscar Hyléen, samt vd Emil Hansson.
Bynks nya vice vd Oscar Hyléen, samt vd Emil Hansson. Foto: Press.
Låneappen Bynk utser Oscar Hyléen till vice vd och kommunikationsdirektör. Han har en bakgrund från pr- och lobbyföretag som Diplomat, Brunswick och JKL.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

De senaste åren har låneappen Bynk plöjt ned hundratals miljoner kronor på att marknadsföra sitt erbjudande om att låna upp till 300 000 kronor via mobilen, med en effektiv ränta på upp till 20 procent.

Som Di Digital rapporterade nyligen har marknadsföringen lett till en våg av anmälningar för vilseledande marknadsföring. I september öppnade Konsumentverket ett tillsynsärende mot låneappen, där påföljden kan bli att de aktuella kampanjerna förbjuds förenat med vite.

Bynk har motsatt sig anklagelserna i hårda ordalag, vilket Di Digital rapporterat i flera artiklar.

Läs mer: Bynk: Kan inte acceptera kritiken

Nu rekryterar bolaget en tungviktare inom företagskommunikation. Han heter Oscar Hyléen och blir vice vd och kommunikationsdirektör på Bynk.

Oscar Hyléen kommer senast från rollen som vd och partner på kommunikationsbolaget Diplomat Group, där han har varit verksam inom bland annat finansiella tjänster och e-handel. Han har tidigare jobbat inom kommunikation och investerarrelationer på Postnord och MTG. Han har även en bakgrund som rådgivare på brittiska Brunswick Group samt JKL och Kekst CNC. Dessa bolag jobbar inom det som på byråspråk kallas för kommunikation och public affairs, men som i folkmun oftast kallas pr- och lobbyverksamhet.

Oscar Hyléen ska ingå i Bynks ledningsgrupp och rapporterar direkt till Bynks vd Emil Hansson. Han tillträder rollen redan denna vecka.

”Jag blir kommunikationschef med affärsutveckling i fokus. Vi vill bygga en affär med olika typer av tjänster. Vi vill även bygga ett stort företag, och bli en ledande europeisk neobank. I båda fall är kommunikation helt avgörande”, säger han.

Hur ska du hantera den typen av kritik som nyligen riktats mot Bynk?

”Jag ska inte kommentera det som precis har hänt, då jag just börjat. Men vi ska följa praxis och lagstiftning, och vi har en dialog med Konsumentverket. Vi ska vara tillgängliga och transparenta.”

Bynk grundades 2016 av Mathias Johansson, Jonas Hultin och Dennis Ahlsén som alla har en bakgrund från låneförmedlaren Lendo. Bolaget har tagit in 700 miljoner kronor i riskkapital från bland annat Schibsted och LMK Industri.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer