Annons

Efter mångmiljardförlusten: Uber bränner pengar på fotboll

Den franska storklubben PSG har bland annat den brasilianska superstjärnan Neymar i sin trupp.
Den franska storklubben PSG har bland annat den brasilianska superstjärnan Neymar i sin trupp. Foto: Michel Euler
Franska högstaligan i fotboll byter namn till Ligue 1 Uber Eats, i en affär värd 320 miljoner kronor. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Taxiappjätten Uber presenterade nyligen sin första kvartalsrapport som noterat bolag. Resultatet landande på en hisnande förlust på totalt 9,5 miljarder kronor. Trots det passar Uber nu på att bränna lite mer pengar.

Den franska högstaligan i fotboll har tagit ett nytt – lite annorlunda – namn. Avtalet med den europeiska möbeljätten Conforama har gått ut, och matleverantören Uber Eats har passat på och köpt rättigheten att pryda fotbollsligan med sitt namn. 

Det nya namnet kommer att gälla från och med säsongen 2020/2021 fram till sommaren 2022. 

Franska ligaföreningen bekräftar enligt sporttidningen L’Equipe att affären är värd 15 miljoner euro per säsong, motsvarande 160 miljoner kronor. Det betyder att matleverantören kommer betala över 320 miljoner kronor för namnbytet. 

I det framtida Ligue 1 Uber Eats  spelar bland andra svensken Jimmy Durmaz, men också superstjärnor som Neymar och  Kylian Mbappé.

Uber Eats trefaldigade nästan sin omsättning under 2018 och utgjorde i fjol 13 procent av taxibolagets totala omsättning. Men över 80 procent av Ubers omsättning består av taxifärder som subventioneras av riskkapital för att locka kunder och ta marknadsandelar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer