Annons

Efter miljardvinsten – nu höjs priset på succéspelet

Priset för Minecraft-spelet höjs med 33 procent i Sverige.
Priset för Minecraft-spelet höjs med 33 procent i Sverige.
Nu får svenska föräldrar se upp. Efter en redovisad miljardvinst för Mojang höjs priset på bolagets succéspel Minecraft med 33 procent.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Digital avslöjade under tisdagsmorgonen att bolaget bakom spelsuccén Minecraft, svenska Mojang, gör en vinst på 2 miljarder kronor under den senaste redovisningsperioden. Det är en ökning med 67 procent mot 2013. 

Det var i september 2014 som spelbolaget Mojang köptes av den amerikanska mjukvarujätten Microsoft för 18 miljarder kronor. Nu meddelar Microsoft att bolaget höjer priset på spelet Minecraft i ett antal länder, varav Sverige är ett av dem. 

Enligt uppgifter på Mojangs blogg höjs priset på spelen för PC från 169 kronor per spel till 225 kronor. Det är en prishöjning med 33 procent. 

Det är inte bara Sverige som drabbas utan även euroländerna, Danmark, Norge, Australien och Kanada får se en större prislapp för succéspelet. 

Höjningen ska göra prissättningen på Minecraft mer i linje med den i USA. Förutom USA klarar sig även stora delar av Asien utan en prisökning.

Läs mer: Så många miljarder drog Minecraft in i fjol

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies