Annons

Efter prognosmissen 2016 - nu går tungviktarnas shoppingklubb med vinst

Stefan von Stein, vd Campadre.
Stefan von Stein, vd Campadre.
Skam den som ger sig. Efter flera år av rosenröda prognoser går shoppingklubben Campadre slutligen med vinst på helårsbasis, enligt vd:n Stefan von Stein. Bolaget är grundat av ett stjärnspäckat gäng med Pelle Törnberg och Torsten Jansson i spetsen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det har nu gått nio år sedan ett gäng erfarna näringslivsprofiler gick samman för att grunda Campadre, en shoppingklubb för kläder, skönhetsprodukter, inredning, hemelektronik och resor.

Med från start var Pelle Törnberg, tidigare vd för Stenbecks tidningskoncern Metro, Torsten Jansson, grundare och storägare på varumärkeskoncernen New Wave Group, samt Mikael Sohlberg, tidigare koncernchef för klädkoncernen RNB.

Sedan dess har även det norska investmentbolaget Incitia Ventures köpt in sig i bolaget. Och i januari 2015 blev även Patrik Hannell delägare. Han och Pelle Törnberg har saminvesterat i flera företag sedan tidigare, bland annat i börsaktuella Bygghemma.

Läs mer: Bygghemma bekräftar snar notering 

Fram till nu har Campadre aldrig lyckats gå med vinst på helårsbasis. Men bolaget kom nära 2015, då omsättningen steg med 40 procent till 114 Mkr och resultatet uppgick till -1,4 Mkr. 

Redan i mars 2016 talade Stefan von Stein om vinst på månadsbasis och spådde svarta siffror för 2016. 

”Vi har gått med vinst sedan september i 2015. Prognosen för 2016 är en omsättning på 160 Mkr och en vinst på 3 Mkr”, sa han till Di Digital då.

Ja, ”årets resultat” kommer att vara vinst det också. Jag har inte de exakta siffrorna just nu, men jag kan garantera det.

Men prognosen föll dock på skam. Under 2016 steg visserligen omsättningen med närmare 30 procent till 147 Mkr. Men resultatet blev en förlust på 3,4 Mkr.

Men nu kan bolaget äntligen visa svarta siffror, enligt vd:n. 

Under 2017 ökade försäljningen med 40 procent jämfört med föregående år till 200 miljoner kronor. Och det underliggande rörelseresultatet var en vinst på 4 miljoner kronor under samma period.

”Under de senaste åren har vi riktat våra insatser mot att bygga en väl fungerande och skalbar infrastruktur för e-handel. Det börjar nu ge resultat i form av kraftigt ökad försäljning och en tillströmning av nya kunder” säger Stefan von Stein, vd på Campadre, i en kommentar.

Pressmeddelandet bär rubriken "Genombrott för shoppingklubben Campadre – vänder till vinst". Men eftersom det underliggande rörelseresultatet ibland kan skilja sig markant från det traditionella vinstmåttet "årets resultat” passar Di Digital ändå på att ringa upp vd Stefan von Stein för att dubbelkolla siffrorna.

”Haha. Ja, ”årets resultat” kommer att vara vinst det också. Jag har inte de exakta siffrorna just nu, men jag kan garantera det”, säger han. 

Campadre säljer bland annat kläder av kända varumärken till reducerade priser på sajterna member.com och campadre.com i en medlemsbaserad miljö.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer