Annons

Efter raset på 94 procent – nu tar börsfiaskot in mer pengar

Fundedbymes grundare och vd Daniel Daboczy.
Fundedbymes grundare och vd Daniel Daboczy. Foto: Press.
Mitt under ett nytt bottenrekord för aktien tar crowdfundingbolaget Fundedbyme in nytt kapital. Den här gången från Danmark och den egna styrelseordföranden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Fundedbyme, som är noterat på NGM Nordic MTF, tar in nya miljoner. Bolaget har genomfört två nyemissioner som ska skjuta till drygt 4,5 miljoner kronor till bolagets kassa, det före emissionskostnader.

Enligt bolaget ska man ha hittat strategiska partners i Sverige och Danmark. Tanken är att expandera affären till just Danmark i en nära framtid, bolaget ser också över möjligheter kring att öppna kontor i Köpenhamn.

Den ena delen av nyemissionen är i storleken 4 miljoner kronor, där aktierna tecknas för 2 kronor per aktie. Bolaget meddelar i ett pressmeddelande att investerarna är ”ett konsortium av kvalificerade investerare med stark anknytning till Danmark samt två strategiska investerare”.

"Bolaget är i betydligt bättre skick i dag än under första halvåret efter det genomförda förändringsarbetet och vi ser fram emot att fler kunder ska få chansen att se potentialen i crowdfunding och i Laika Consultings och Feminvests produkter och vi ser fram emot att fortsatt arbeta mot en förbättring av finansbranschen", skriver bolagets vd Daniel Daboczy i en kommentar.

Den andra delen av nyemissionen utgörs av att Fundedbymes styrelseordförande Johan Jörgensen hostar upp 500.000 kronor där han betalar 2,52 kronor per aktie.

Vid omkring 09:30 under tisdagen nådde bolagets aktie nya bottennivåer, i linje med styrelseordförandens pris, på 2,52 kronor per aktie. De senaste tre månaderna har bolagets aktie rasat med 58 procent. 

Priset på 2,52 kronor kan också jämföras med 44 kronor när bolaget noterades i mars i år. Inför noteringen spådde Fundedbymes grundare och vd Daniel Daboczy ett riktpris på 65 kronor, vilket skulle ha inneburit ett börsvärde på 350 miljoner kronor.

Bolagets totala börsvärde var under tisdagsförmiddagen 16 miljoner kronor.

Läs mer: Grundaren talar ut om noteringsfloppen – skyller på troll: ”Hål i huvudet” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer