Annons

Efter Spotifys storsatsningar – Apple letar chef för satsning på eget poddinnehåll

Apples vd Tim Cook.
Apples vd Tim Cook. Foto: Patrick T. Fallon
Teknikjätten Apple gör som rivalen Spotify och ökar sina satsningar på podcasts. Nu söker man en chef som ska leda initiativet. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Enligt uppgifter till Bloomberg News har Apple börjat köpa in två typer av poddar. Dels handlar det om ljudbaserade spinoffs på filmer och serier på Apple TV+ och dels originalprogram som potentiellt kan ta steget från podd till framtida videoinnehåll.

Företaget sägs nu söka efter en person som ska ansvara för originalinnehåll inom poddar och rapportera till Ben Cave som är chef för podcasts inom Apple. Tanken är att satsningen på egna podcasts kan användas för att marknadsföra även videostreamingtjänsten Apple TV+.

Uppgifterna kommer efter att Spotify förvärvat rättigheterna till Joe Rogans populära podd. Den nyheten gick ut i tisdags och bidrog till att Spotifys aktie steg med 8,4 procent vid börsdagens slut.

Läs mer: Daniel Ek: ”Långt kvar innan Apples plattform är öppen och rättvis”

Det senaste året har Spotify utökat sitt poddutbud genom uppköp av poddcast-bolagen Anchor och Gamlet Media i fjol och The Ringer i år. Enligt källor till Wall Street Journal är licenssamarbetet med Joe Rogen värt över 100 miljoner dollar, cirka 1 miljard kronor. Vilket i så fall är ett av de största avtalen inom poddcast-världen.

Läs mer: Spotify betalar miljard för att värva känd komikers podd

I en intervju med Di Digital i april sa Spotifys vd Daniel Ek att exklusivitet var del av en långsiktig plan för tjänsten.

”Vår katalog är nu tre gånger större, vilket innebär att vi har över en miljon poddtitlar. Det är våra primära drivkrafter. På lång sikt är exklusivitet på kartan, men än så länge har det varit viktigast att förbättra användarupplevelsen och växa katalogen”, sa Daniel Ek då.

Läs mer: Spotify satsar på ljudbaserat dramainnehåll 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer