Annons
Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Efter succén – Dreamhack expanderar i USA

Dreamhack arrangerades tidigare i år i amerikanska Austin. Festivalen blev en succé och under 2017 kommer Dreamhack göra ännu fler besök i USA.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det numera MTG-ägda Dreamhack kommer förutom Austin även besöka Atlanta och Denver under 2017, det meddelade man i en Youtube-video. Festivalen i Austin lockade över 24 000 besökare och Marcus Lindmark, vd för Dreamhack, ser fram emot 2017.

”Vi är ivriga att fortsätta förbättra Dreamhack-upplevelsen i USA och nå fler spelare och e-sportfans.”

E-sport har växt kraftigt och Di Digital kunde i mars i år avslöja att MTG räknar med att affärsområdet ska dra in ungefär en miljard kronor under 2016.

När den svenska mediekoncernen MTG köpte Dreamhack fick man betala 244 Mkr och uppköpet är bara ett av flera förvärv inom branschen. Uppköpen har gjort MTG till en global maktfaktor inom e-sport. Därför är det inte så konstigt att man riktar blickarna västerut, USA är den marknad som genererar de största intäkterna från e-sport.

På det Dreamhack som arrangerades i Austin hölls fem e-sportturneringar och den sammanlagda prissumman var strax över 2,5 Mkr.

Läs även: Ny rapport spår miljardtillväxt på e-sport – avgörande för MTG


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post