Annons

Efter succén – kodarläger för tjejer sponsras av flera techbolag

Hanna Pettersson, Sandra Hindskog, Maria Selting, My Börjesson och Anna Malkan utgör teamet bakom ”Tjejer kodar”.
Hanna Pettersson, Sandra Hindskog, Maria Selting, My Börjesson och Anna Malkan utgör teamet bakom ”Tjejer kodar”.
Det började med en kodarhelg för tjejer. Nu satsar inititivtagarna bakom Tjejer Kodar på ett längre läger i Barcelona. I ryggen har de tunga aktörer som Izettle, Ericsson och Paradox Interactive.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Vännerna Hanna Pettersson och Sandra Hindskog, till vardags på byrån Rebel & Bird och Uptrail, ville lära sig att programmera. Under sommaren 2015 drog de därför igång en helgkurs för att erbjuda tjejer att lära sig det. Intresset visade sig vara enormt.

Läs även: Är du tjej? Vill du koda? Gör en weekend av det!

”För den första kursen slängde vi ut det bland våra kompisar på facebook och det var över 170 tjejer som hörde av sig”, säger Sandra Hindskog.

Efter två genomförda helgkurser i programmering lanserar initiativtagarna nu en fem-dagarskurs för 100 kvinnor i Barcelona i höst. Och de har tunga aktörer bakom sig. Som huvudpartners har de startupbolaget Izettle och techjätten Ericsson.

”Izettle var med oss under hösten och då hade vi ett helgläger tillsammans med företaget i London. De var supernöjda och ville gärna vara med igen”, säger Sandra Hindskog.

Även spelstudion Paradox interactive och techbolaget Gears of Leo, bolaget bakom tekniken som Leovegas använder, kommer att hålla i seminarier för deltagarna.

Det är ingen nyhet att kvinnor är underrepresenterade i techbranschen och som programmerare. Genom intiativet “Tjejer kodar” vänder sig Sandra Hindskog och Hanna Pettersson speciellt till kvinnor som redan jobbar i techbranschen och som vill lära sig att koda.

”Vi skapade de här kurserna med tanke på oss själva. Vi jobbar inom tech i dag men inte inom programmering. Vi tyckte att det saknades något för kvinnor som är i vår situation och vill lära sig mer”, säger Sandra Hindskog.

Läs även: Hälften kvinnor i Stings nya startup-fält

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer