Annons
Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Efter superhalvåret – nu rusar Klarnas vinster

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski.
Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski. Foto: Evelina Carborn
I år har Klarna blivit bank och välkomnat Visa som delägare. Under första halvåret rusade vinsterna med över 100 procent.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den svenska betaljätten Klarna (NTL) hade ett händelserikt första halvår.

I februari köptes den tyska konkurrenten Billpay och i maj kunde bolaget motta sin länge efterlängtade banklicens från Finansinspektionen. Dessutom investerade kortjätten Visa i Klarna.

Läs även: Klarnas vd om storaffären: Vi har tittat på Billpay sen 2010

Nu har Klarnas rapport för de två första kvartalen i år offentliggjorts och vd:n Sebastian Siemiatkowski har anledning att vara nöjd med siffrorna.

Rörelseintäkterna uppgick under det första halvåret i år till 2,05 miljarder kronor och resultatet skrevs till 228 miljoner kronor. Motsvarande siffror för 2016 var 1,69 miljarder kronor respektive 96 miljoner kronor.

Läs även: Sverige har 14 miljardbolag inom techsektorn – här är hela listan

Klarna har alltså mer än fördubblat vinsten det senaste året. Medan omsättningen ökar med 21 procent rusar resultatet med 138 procent. Vinstmarginalen för första halvåret blev 11,1 procent.

Tillväxten på årsbasis i transaktionsvolym räknat är 43 procent enligt Aoife Houlihan, presstalesperson på Klarna.

Fokus under 2017 kommer vara att öka tillväxten och förbättra marginalen i Storbritannien och USA, heter det i rapporten.

"Vi är nöjda med den fortsatt snabba tillväxten på flera marknader, tillväxten i antal handlare och i den ökade volymen. I jämförelse med våra konkurrenter har vi lägre marginaler. En stark balansräkning är essentiell för oss nu när vi är en bank", säger Aoife Houlihan till Di Digital.

Läs mer: Klarna om bankplanerna: ”Det här är en nystart för oss”


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post