Hoppa till innehållet

Efter trakasserierna: Sjunde AP-fonden kan stämma Google

Sjunde AP-fonden undersöker möjligheterna att ta Googles moderbolag Alphabet till domstol efter uppgifter om utbredda sexuella trakasserier, kan Di Digital avslöja.

Johan Florén, chef för kommunikation och ägarstyrning på Sjunde AP-fonden och protester mot Googles ledning i Kalifornien i början av november.
Johan Florén, chef för kommunikation och ägarstyrning på Sjunde AP-fonden och protester mot Googles ledning i Kalifornien i början av november.Foto: Press och TT.

Prova Di Digitalt 2 mån för bara 99 kr

Därefter tillsvidare med 30% rabatt, endast 349 kr/mån (ord.pris 499kr/mån) i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Prenumerera utan bindningstid? Klicka här

Det här ingår i din prenumeration:

  • Nordens största affärstidning i digitalt format
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Tillgång till alla låsta artiklar
  • E-tidningen redan kvällen före
  • Di Weekend - Lyxiga livsstilsmagasinet digitalt

Prova Di Digitalt 2 mån för bara 99 kr

Di Digitalt

Därefter tillsvidare med 30% rabatt, endast 349 kr/mån (ord.pris 499kr/mån) i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Prenumerera utan bindningstid? Klicka här

  • Nordens största affärstidning i digitalt format
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Tillgång till alla låsta artiklar
  • E-tidningen redan kvällen före
  • Di Weekend - Lyxiga livsstilsmagasinet digitalt

Hoppsan! Vi hittar inte adressen.

Stämmer något av alternativen nedan? Gå annars tillbaka och ändra adressen manuellt.

Betala som
Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Innehåll från ExobeAnnons

Människa och teknik i balans – så bygger man en säker samarbetskultur

Foto: Christoffer Backman

Kombinationen av hybridarbete och molntjänster har länge varit ifrågasatt ur ett säkerhetsperspektiv. Men med hjälp av systematiskt arbete och rätt verktyg kan organisationer i alla storlekar och branscher samarbeta utan risk för läckage av känslig data.

Oavsett om man arbetar i en global organisation eller offentlig myndighet finns det ingen anledning att kompromissa med IT-säkerheten. Genom att förstå hoten, utbilda sina medarbetare och omfamna de senaste tekniska lösningarna, kan man skapa en miljö där digitalt samarbete inte behöver ses som en säkerhetsrisk. 

– Moderna verktyg som Microsoft Purview använder AI för att identifiera, klassificera och säkra både strukturerad och ostrukturerad data. De kan proaktivt upptäcka potentiella säkerhetsbrister och automatisera regelefterlevnad, vilket både effektiviserar arbetet och stärker skyddet, säger Johan Cronquist Waxberg, Head of Security Specialist Team på Exobe.

Samtidigt utnyttjar hackare AI för att skapa allt mer sofistikerade hot. Phishing-mail, deepfake-videor och manipulation av autentiseringsprocesser har blivit alltmer avancerade. Denna utveckling gör att AI fungerar både som ett kraftfullt skydd, men också som en katalysator för nya hot.

Lösningen finns ofta i befintliga program

Ta Microsoft Teams – ett av de vanligaste samarbetsprogramen – och uppgradera med en Premium-licens, så har man plötsligt adderat avancerade säkerhetsfunktioner som end-to-end-kryptering, vattenmärkning av delat material och förbättrade sekretesskontroller. Detta gör det möjligt för organisationer att tryggt hantera även känsliga möten. Samtidigt bidrar ett aktivt arbete med sensitivity labels till att minimera riskerna i vardagen genom att säkerställa att rätt skydd appliceras på rätt data.

– De digitala hoten utvecklas ständigt och blir alltmer svåridentifierade, vilket gör att organisationer måste ligga steget före. Genom att kombinera proaktivt skydd med användarvänliga säkerhetsfunktioner kan företag inte bara möta dagens hot, utan också skapa en stabil grund för säkert samarbete i framtiden, fortsätter Johan.

Men att enbart förlita sig på tekniken är ingen hållbar strategi. För att maximera säkerheten krävs också utbildning av medarbetare, regelbundna säkerhetskopior och effektiva verktyg för att identifiera hot. Molnbaserade lösningar erbjuder en robust grund, men de är inte immuna mot attacker. Genom att kombinera teknikens kraft med mänsklig medvetenhet kan organisationer inte bara skydda sina tillgångar, utan också se säkerhetsåtgärder som en accelerator för ökad effektivitet.

Teams Premium – Exobe 

 

 

Mer från Exobe

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Exobe och ej en artikel av Dagens industri