Annons

Efter utvisningen – Centern vill ändra reglerna

Johanna Jönsson, migrationspolitisk talesperson, (C).
Johanna Jönsson, migrationspolitisk talesperson, (C). Foto: Jonas Ekströmer/TT
Många har engagerat sig i utvecklaren Tayyab Shabab, som riskerar att förlora sitt arbetstillstånd på grund av ett misstag. Nu vill Centerpertiet ändra lagen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Nyheten om att utvecklaren Tayyab Shabab riskerar att förlora sitt arbetstillstånd på grund av en tidigare arbetsgivares misstag har engagerat många. Nu föreslår Centerpartiet en regeländring som låter arbetsgivare efterhandskorrigera mindre fel, skriver Expressen

Idag kan personer som arbetar i Sverige förlora sina arbetstillstånd om det framkommer att de inte levt upp till de krav som ställs, på exempelvis lönenivå.

Centerpartiet vill nu lägga fram en motion som låter arbetsgivare i efterhand kunna betala mellanskillnaden mellan en persons faktiska lön och de krav som Migrationsverket ställer. För att förhindra att arbetsgivare sätter i system att betala för låga löner och korrigera dessa när det upptäcks förslår Centerpartiet att det även ska läggas på en straffavgift.

Läs mer: Han fick jobb som utvecklare – blir utvisadTayyab Shabab fick nytt jobb i våras, men kan tvingas lämna Sverige på grund av sin tidigare anställning.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer