Annons

Efter vinstvarningen: Qliro byter vd i Nelly

Qliros vd Marcus Lindqvist byter ut högsta chefen i dotterbolaget Nelly.
Qliros vd Marcus Lindqvist byter ut högsta chefen i dotterbolaget Nelly. Foto: Jesper Frisk
Efter sin nyliga vinstvarning väljer e-handelskoncernen Qliro att byta vd för sin klädhandel Nelly. Efter mindre än ett år på posten tvingas Jan Wallsin lämna gruppen på dagen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den börsnoterade e-handelskoncernen Qliro gick nyligen ut med en vinstvarning för det första kvartalet. Deras klädhandel Nelly pekades särskilt ut som ett sorgebarn och tyngde ner koncernens resultat.

Trots att Nellys orderingång ökade med 15 procent under inledningen av året växte bara omsättningen med 2 procent, som en konsekvens av fördröjda leveranser och ökade returer.

Läs mer: Nelly och Cdon tynger Qliro i första kvartalet

Nu agerar Qliro och låter Nellys vd Jan Wallsin lämna sin post på dagen, enligt vad som framgår av ett pressmeddelande. Han tillträdde tjänsten så sent som den 1 juli 2017, efter att ha rekryterats från modejätten H&M där han arbetade med digital utveckling.

En sökprocess efter en permanent efterträdare inleds omgående, uppger bolaget. Under tiden kommer Anna Ullman Sersé, affärsutvecklingschef och medlem i Qliros ledningsgrupp sedan 2016, att kliva in som tillförordnad vd för Nelly.

Qliro släpper sina fullständiga siffror för det första kvartalet den 20 april. I gruppen ingår även marknadsplatsen CDON och Qliro Financial Services, som erbjuder finansiella tjänster till handlare och konsumenter.

Efter beskedet steg Qliro marginellt på börsen med 0,6 procent. Aktien handlades vid 12:50-tiden för 10,40 kronor.

Läs mer: Tunga namn lämnar Qliros styrelse 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies