Annons

Gig-bolaget Cool Company fyller på kassan och startar nytt affärsområde

Michael Sundquist, vd för Cool Company.
Michael Sundquist, vd för Cool Company.
Cool Company fyller på kassan och expanderar internationellt. Bolaget utvecklar även ett tredje affärsområde de kallar Topskills. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Egenanställningsföretaget Cool Company tar in 42 miljoner genom tre nya investerare i en aktieemission. Pengarna ska användas för att växla upp tillväxten i Sverige och utomlands. 

”Intresset kring vår senaste emission är ett kvitto på att vår utveckling till dagsläget och vår strategi framåt är helt rätt. Nu tar vi in kapital för att stärka tillväxten ytterligare och fortsätta bidra till att möjliggöra en modern arbetsmarknad”, säger Michael Sundquist, vd för Cool Company.

Cool Company startades 2009 och har sedan dess hjälpt frilansare och konsulter att enkelt kunna fakturera uppdragsgivare utan att ha ett eget företag. Rent juridiskt sker detta genom att användarna är egenanställda på Cool Company.

Bolaget, med riskkapitalbolaget Verdane som huvudägare, förvärvade förra året konkurrenterna Firmify och Ukko. 2019 förväntas bolaget nå cirka 450 miljoner i intäkter med en tillväxt på över 30 procent.

Läs mer: Frilansbolaget Cool Company köper konkurrent: ”Når över en halv miljard kronor i intäkter” 

Marknaden för egenanställningar växer inte minst i Storbritannien och USA där den så kallade gigekonomin på stark frammarsch. Cool Company verkar redan i Storbritannien.

”Vi har sett hur gigekonomin med enkla och korta gig tagit allt större mark i Sverige. Nu växer även projektekonomin, där viljan om att frilansa och arbeta flexibelt och fritt inom till exempel yrken inom IT blir allt vanligare. Här är vi en stark möjliggörare”, säger Michael Sundquist.

Cool Company utvecklar även en ny tjänst de kallar Topskills. Den matchar frilansare och konsulter inom projektekonomin med lediga uppdrag. Tjänsten beräknas släppas på prov, som öppen beta under 2020, och blir ett tredje affärsområde för bolaget.

Läs mer: Fixade gig på 90-talet – nu omsätter han miljardbelopp 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer