Annons

Einride lockar toppchef från Daimler

Robert Falck, grundare och vd för Einride.
Robert Falck, grundare och vd för Einride. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget
Självkörande lastbilsbolaget Einride får in en tungviktare i styrelsen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svenska Einride fick nyligen grönt ljus av Transportstyrelsen för att testa sin självkörande lastbil på allmän väg. Bolaget har kunder som tyska godsjätten DB Schenker och matbolaget Lidl Sverige. 

Nu har bolaget knipit åt sig en toppchef för Daimler Trucks i Asien, Marc Llistosella, som tar en plats i Einrides styrelse. Marc Llistosella startade sin karriär på Daimler redan 1995 och har haft flera toppositioner inom bolagets olika grenar runt om i världen. Nyligen har han också investerat i Einride, hur mycket han gått in med är dock okänt.

Marc Llistosella
Marc Llistosella Foto: Press.

Marc Llistosella har en bakgrund som chef för Mitsubishis lastbilsdel Fuso, där fokus legat på elektrifiering. Det är också något som passar sig väl in i Einrides organisation i och med det svenska bolagets fokus på just eldrivna fordon, menar Einrides grundare och vd Robert Falck.

”Marc har en passion för att transformera transporter och utveckla ett säkert, kostnadseffektivt och hållbart system för det. Hans bakgrund med att bygga kommersiellt framgångsrika verksamheter kring elektriska fordon blir en bra tillskott till Einride när vi fortsätter skala bolaget”, säger Robert Falck.

Enligt Einride är tanken att Marc Llistosella kommer att fokusera på att jobba med bolagets hårdvara, alltså de autonoma lastbilarna. 

”Einride är nästa steg i utvecklingen inom autonom körning och en dröm som besannas för mig. Bolaget kombinerar den allra senaste tekniken inom elektrifiering med autonoma system och höjer ribban för hela transportindustrin”, säger Marc Llistosella.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer