Annons

Ekonomiappen värderas till en halv miljard – nu lämnar grundaren vd-posten

PFC:s nye vd Mattias Malmström, bolagets ekonomiapp och grundaren Eli Daniel Keren.
PFC:s nye vd Mattias Malmström, bolagets ekonomiapp och grundaren Eli Daniel Keren. Foto: Press och Amanda Lindgren (Di).
Den svenska bankappen PFC har lockat till sig 70 000 användare sedan lanseringen för ett år sedan. Bolaget har Nordea som storägare och värderas till över en halv miljard kronor. Men nu väljer grundaren Daniel Eli Keren att lämna vd-posten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Eli Daniel Keren grundade fintechbolaget Betalo under 2012, som gjorde det möjligt för konsumenter att betala räkningar eller skicka pengar med hjälp av sitt betal- och kreditkort.

Men bakom kulisserna byggde bolaget en mer heltäckande mobilbank. I december 2018 bytte Betalo namn till Personal Finance Co, eller PFC i korthet, och lanserade en helt ny app på marknaden.

Läs mer: Byggde ny mobilbank på ett år: ”Vi har ett väldigt ambitiöst mål”

Ett år senare har ekonomiappen enligt egen utsago lockat till sig 70 000 användare i Sverige. Men nu väljer grundaren Eli Daniel Keren att lämna vd-posten i bolaget. 

Han blir däremot kvar i organisationen som strategichef för PFC.

Eli Daniel Keren ersätts av Mattias Malmström, som tidigare varit vd på Mynewsdesk, Europachef för CMC Markets och försäljningschef på Nordnet.

”Vi har på kort tid byggt en produkt och ett team som levererar genuin nytta och som behövs. Jag är oerhört stolt över att lämna över VD-rollen till Mattias och ser fram emot att fortsätta jobba tillsammans, säger Eli Daniel Keren i en kommentar.

Läs mer: PFC utmanar Klarna – vill låta svenskar delbetala i efterhand 

PFC tillhandahåller bland annat ett betalkort, genom ett samarbete med Mastercard, som användaren laddar med pengar från sitt vanliga bankkonto genom en app. 

I appen finns olika funktioner som syftar till att göra det enklare för kunden att hålla koll på sin privatekonomi. En av konkurrenterna är den brittiska bankappen Revolut.

”Jag brinner för tech och finans och vill ge våra användare de personliga och transparenta finansiella tjänster som de förtjänar. Jag ser nu fram emot att tillsammans med teamet fortsätta att bryta ny mark inom personliga finansiella tjänster och att öka takten ytterligare för PFC:s tillväxt, kundengagemang och intäktsströmmar”, säger den tillträdande vd:n Mattias Malmström i en kommentar.

Läs mer: Nordea investerar 50 miljoner i hans svenska bankutmanare

Största ägare i bolaget är storbanken Nordea, som gått in med totalt 95 miljoner kronor i PFC under de senaste åren. 

Di Digital kan nu berätta att PFC vid sin senaste kapitalrunda sommaren 2019 värderades till 520 miljoner kronor. Det framgår av handlingar hos Bolagsverket.

PFC är ett betalningsinstitut som står under tillsyn av Finansinspektionen och har ungefär 40 anställda i Stockholm. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer