Annons

Elon Musk: ”Det är den största risken civilisationen står inför”

Serieentreprenören Elon Musk svarar på frågor av Nevadas republikanska guvernör Brian Sandoval på National Governors Associations möte i helgen.
Serieentreprenören Elon Musk svarar på frågor av Nevadas republikanska guvernör Brian Sandoval på National Governors Associations möte i helgen. Foto: AP
Serieentreprenören Elon Musk är inte enbart känd för att stå bakom bolag som Tesla och SpaceX, utan har även ett rykte om sig att se ett stort hot när det kommer till artificiell intelligens. ”Så fort allmänheten får en förståelse för AI kommer de att bli väldigt rädda, vilket de bör bli”. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Elon Musk är en visionär. Förutom att stå bakom elbilen Tesla, startade han även rymdbolaget SpaceX med förhoppningen att inom några år kunna sätta upp en koloni på Mars. Men trots sin stora tro på tekniken ser han ett växande hot från artificiell intelligens.

Under ett tal på ett möte för National Governors Association på Rhode Island i helgen lade Elon Musk ut de värsta tänkbara scenarierna som världen kan drabbas av på grund av utvecklingen av artificiell intelligens, rapporterar Wall Street Journal

Det är den största risken som vår civilisation står inför

Han sa bland annat att teknologin kommer att hota alla jobb som i dag görs av människor och att AI även kan bli orsaken till att krig startas.

”Det är den största risken som vår civilisation står inför”, sa Elon Musk.

Läs även: Techmiljardärerna som förbereder sig för en AI-invasion 

Hans förslag till mötesdeltagarna var att USA borde ha en regulatorisk myndighet som ska kontrollera och vägleda utvecklingen av tekniken. Nästa steg skulle vara att sätta upp lagstiftning kring utvecklingen. 

”Just nu har regeringen ingen aning om vad det innebär. När det finns den förståelsen så kommer folk att bli väldigt rädda, vilket de bör bli”, sa Elon Musk.

Elon Musk är inte ensam bland techprofilerna att ha uttryckt en rädsla för den teknologiska utvecklingen. De går oftast under namnet ”preppers”, människor som förbereder sig för jordens undergång. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer