Annons

Elon Musk frias från anklagelserna om ärekränkning

Tesla- och SpaceX-grundaren Elon Musk.
Tesla- och SpaceX-grundaren Elon Musk. Foto: Patrick T. Fallon
Rättegången i ”pedo guy”-åtalet mot Elon Musk avslutades på fredagen och Tesla- och SpaceX-grundaren vann.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

En federal domstol i Los Angeles, Kalifornien, friade på fredagen Elon Musk från anklagelserna om ärekränkning av den brittiska dykaren Vernon Unsworth.

Vernon Unsworth ledde en räddningsinsats av ett fotbollslag med thailändska pojkar som var fast i en översvämmad grotta förra sommaren, då Elon Musk erbjöd en miniubåt som en möjlig hjälp. Britten kallade initiativet från Elon Musk ett PR-trick, i en tv-intervju med CNN, och sa också att han ”kunde sticka upp sin ubåt där det gör ont”. 

Tesla-grundaren svarade med att kalla Vernon Unsworth ”sus” som i suspicious, misstänkt på svenska, och ”pedo guy” – pedofil-kille. Vilket ledde till att Vernon Unsworth stämde Elon Musk för ärekränkning.

Läs mer: Så många miljarder är Elon Musk värd - ”har lite kontanter” 

Rättegången har pågått under veckan och Elon Musk har bett om ursäkt och hävdat att hans formuleringar på Twitter var retoriska, och inte handlade om att anklaga Vernon Unsworth för övergrepp på barn.

Britten har i sin tur sagt att Twitter-inläggen har fått honom att känna sig ”förödmjukad, skamsen och smutsig”. I slutpläderingen på fredagen yrkade hans advokat på 190 miljoner dollar i skadestånd.

Den federala domstolen fann dock att Elon Musk inte har gjort sig skyldig till förtal av Vernon Unsworth.

”Min tro på mänskligheten är återställd”, sa Elon Musk i rätten när den friande domen meddelades på fredagen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer