Annons

Elon Musk: Mina skepp ska landa på Mars 2022

Elon Musk, grundare av elbilsföretaget Tesla och rymdbolaget SpaceX. Foto: Refugio Ruiz/TT
Elon Musk, grundare av elbilsföretaget Tesla och rymdbolaget SpaceX. Foto: Refugio Ruiz/TT
Elon Musk aviserar att planen är att fraktskepp från SpaceX ska landa på Mars redan 2022 och att förhoppningen är att astronauter ska anlända två år senare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Elon Musk har sagt att hans rymdföretag SpaceX planerar att landa minst två fraktskepp på Mars 2022, rapporterar CNN.

Vid en rymdkonferens i Australien uppgav Elon Musk att skeppen ska erbjuda försörjning för de första astronauter som förväntas anlända två år senare.

”Det är inget skrivfel - även om det är ambitiöst”, sade Elon Musk under konferensen.

Sett till tidsaspekten är målet rätt ambitiöst och därför sade Elon Musk att man tänker börja bygga det första rymdskeppet redan i mitten på nästa år. För finansieringen står de uppdrag som SpaceX utför inom satellituppskjutningar och tjänster åt den internationella rymdstationen, ISS.

Elon Musk gav också detaljer kring de rymdskepp som ska skicka iväg människor till Mars. De kommer att färdas i en så kallad BFR eller "Big F--king Rocket", som kan hysa runt 100 personer utspridda på över 40 kabiner. I BFR-skeppen kommer det också att finnas stora mötesplatser och ett nöjessystem, enligt SpaceX-grundaren.

Hittills i år har SpaceX skjutit upp 13 raketer.

Läs mer: Elon Musk kallade in SpaceX för att hjälpa Tesla

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer