Annons

Elon Musk vill bygga hyperloop i Chicago

Serieentreprenören Elon Musk är vd för bland annat Tesla och Spacex.
Serieentreprenören Elon Musk är vd för bland annat Tesla och Spacex. Foto: AP
Elon Musks tunnelbolag, Boring company, ska lägga bud för att bygga en tunnel i Chicago. Med stor sannolikhet planerar han ännu en hyperloop.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tesla-vd:n Elon Musk har inte enbart upptagen av elbilar, lastbilar, rymdraketer och solceller utan även för att bygga tunnlar. Bolaget Boring company, som Elon Musk grundade i slutet av 2016, har redan fått tillstånd att börja borra i Maryland. 

Möjligen blir det startskottet för en tunnel mellan Washington och New York, som Di Digital skrivit om tidigare. Nu uppger Elon Musk att han även vill hjälpa de lokala myndigheterna i Chicago att bygga en tunnel mellan O'Hare flygplats och centrala Chicago. 

Läs även: Elon Musk vill bygga världens längsta tunnel

Höghastighetstågen som skulle gå i tunneln är tänkt att fungera som ett alternativ till taxi. Men i jämförelse med exempelvis Arlanda Express talar Elon Musk om ett tåglösning som de vill få upp i en hastighet på uppemot 1000 kilometer i timmen – en hyperloop. 

I ett twitter-inlägg skriver serieentreprenören att han tänker lägga in ett anbud för att få bygga en transportlösning som myndigheterna vill se. 

På en fråga ställd på Twitter om det var en hyperloop han hade i åtanke, svarar Elon Musk ”Kinda”. 

Elon Musk har tidigare sagt att han inte själv vill bygga kapslarna som går inne i tunneln men i slutet av augusti visade Elon Musk upp den nya ”SpaceX/Tesla Hyperloop”-podden på Instagram. 

Läs även: Elon Musk testar sin nya Hyperloop – når 350 km/h

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer