Annons

Elon Musk vill bygga världens längsta tunnel

Elon Musk är vd för Tesla och Spacex.
Elon Musk är vd för Tesla och Spacex. Foto: AP.
I slutet av förra året bildade Tesla-vd:n Elon Musk ett nytt företag med namnet ”The boring company”. I en tweet framgår det nu att han vill bygga en hyperloop-tunnel mellan Washington DC och New York med bolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

När Elon Musk 2013 släppte idén i ett supersnabbt transportmedel vid namnet hyperloop sa han även att han inte hade tid att ge sig in i ännu ett projekt. Därför gav han bort idén till den som ville bygga vidare på konceptet. 

Elon Musk är ju även vd för Tesla och grundare av rymdbolaget Spacex, med vilket han vill se rymdresor till Mars bli verklighet. Men han har tydligen tid för ett bolag till. 

Läs även: Elon Musk: ”Det är den största risken civilisationen står inför”

I slutet av 2016 twittrade han om att han skapat ett nytt bolag under namnet ”The boring company”. Tanken med bolaget var att det skulle vara ett infrastruktur- och tunnelbolag. Men snarast för att få bort bilar från gatorna mer än något annat. 

Nu verkar det som att Elon Musk har kommit en tunnel lite närmare. Under torsdagskvällen twittrade han om att han har fått en muntlig bekräftelse från myndigheterna om ett godkännande att bygga den nya tunneln ”NY-Phil-Balt-DC Hyperloop”. 

I slutet av tweeten står det också att resan mellan New York och Washington DC ska ta 29 minuter. Med snabbtåget mellan de två städerna tar det i dag närmare tre timmar vilket tyder på att Elon Musk verkligen planerar för att tunneln ska trafikeras av det supersnabba men ännu otestade transportmedlet hyperloop. 

Han gick sedan ut i en annan tweet där han förklarade att det fortfarande var lång tid kvar till att få skriftligt godkännande. På det spåret verkar även New Yorks politiska presskontakt under Bill de Blasio, som inte hade hört något om ett godkännande förrän han, precis som många andra, läst Elon Musks tweet. 

Läs även: Så gick Hyperloop Ones första skarpa testkörning


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer