Annons

Elon Musks Tesla är nu världens fjärde största bilföretag

Teslas vd Elon Musk.
Teslas vd Elon Musk.
Tesla går om BMW och seglar fram som världens fjärde största bilföretag sett till börsvärde. Men Elon Musks bolag har långt kvar innan det kan utmana med antalet bilar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Elon Musks elbilsbolag nådde under den tidiga handeln på fredagen en ny rekordnivå på 376,78 dollar per aktie och gick därmed om BMW i totalt börsvärde, rapporterar Seekingalpha. Före Tesla placerar sig numera bara Toyota, Daimler och Volkswagen, enligt Finwire.

Men det är långt kvar till att Tesla har en större kvantitet i antalet sålda bilar. I fjol sålde bolaget färre än 80 000 elbilar men har som mål att sälja 1 miljon bilar årligen år 2020. I Sverige har i och för sig Teslas försäljning ökat med 124 procent i år, mellan januari och maj, jämfört med samma period i fjol, enligt branschorganisationen Bil Sweden. Under den här tiden nyregistrerades 614 Tesla-bilar i Sverige.

Läs även: Elon Musk dumpar Trump efter beslutet att lämna Parisavtalet 

I statistik från i April hamnar Teslas Model S på 18:e plats efter betydligt mer populära modeller som Toyota Auris, VW Passat och miljödieselmodellen Volvo V40N.

Speciellt den tyska biljätten Volkswagen har visat sig ha stora ambitioner inom elbilssegmentet och är säker på att kunna bli marknadsledare till år 2025.

”Allt Tesla kan göra, kan vi överträffa”, deklarerade Herbert Diess, chef för Volkswagen personbilar, vid en presskonferens den 8 maj, enligt Financial Times.

Läs även: Volkswagen: Allt Tesla kan göra, kan vi göra bättre 

Superentreprenören Elon Musk har däremot inte alltid tänkt på elbilar utan har varit ett stort fan av bilar överlag. Efter sin första rejäla exit, när han sålde Zip2, köpte han en av sina favoritbilar – en McLaren F1. 

Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt nyhetsbrev:
Foto:

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer