Annons

Elscooterbolaget pratar med Uber om akutinvestering till reapris

Foto: David Paul Morris
Amerikanska Lime behöver pengar för att hålla elscooterbolaget över ytan. Enligt en rapport från The Information kan ett sarjat Uber vara den livlinan.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I slutet av mars kom uppgifter om att elscooterbolaget Lime var i akut behov av pengar och bara kunde överleva i några månader till. Då hade bolaget dragit ner sin verksamhet till att bara finnas på en – Sydkorea, från att ha haft sina scootrar på gatorna i 100 städer.

På tisdagen kom en rapport hos The Information om att Lime pratar med Uber om finansiering. Det skulle innebära en investering på 170 miljoner dollar (nära 1,7 miljarder kronor) till en värdering av Lime på 510 miljoner dollar. Det motsvarar i så fall ett värderingstapp på 79 procent, vilket går i linje med uppgifterna från i mars.

Läs mer: Elscooterbolag i nödläge – värderingen kan rasa med 80 procent

Bland de befintliga ägarna finns bland andra profilerade riskkapitalbolag och företag som Andreessen Horowitz, Googles moderbolag Alphabet, Fidelity Investments och Uber.

Uber har alltså redan en mindre ägarandel i Lime och även ett eget scooter- och cykelbolag som heter Jump. Blir finansieringen av föreslår Uber att de två verksamheterna läggs ihop.

I den föreslagna överenskommelsen ingår också att Uber får möjlighet att köpa Lime mellan 2022 och 2024 till ett specifikt pris. 

Lime har sagt upp 200 personer i år, vilket utgjorde 30 procent av personalen. Bolaget har sakta börjat återta marknader. 

Elscooterbranschen har drabbats hårt av coronakrisen och Limes konkurrenter har också dragit tillbaka sina scootrar från gatorna och sagt upp folk.

Skulle Ubers investering i Lime bli av är det ett sarjat bolag som leder stafettpinnen. Uber har planer på att säga upp 20 procent av personalen och har för tillfället tappat majoriteten av sin marknad.

Läs också: Vostok New Ventures skär i Vois värdering: ”2020 ett förlorat år”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer