Annons

Elscooterföretaget spås göra miljardförlust

Elscootrar från Lime och Bird i Santa Monica, Kalifornien. Till höger: Limes nordenchef Mike Parishaian.
Elscootrar från Lime och Bird i Santa Monica, Kalifornien. Till höger: Limes nordenchef Mike Parishaian. Foto: Jonas Eng
Lime, som hyr ut elsparkcyklar, väntas i år redovisa en rörelseförlust på 300 miljoner dollar, närmare 3 miljarder kronor, enligt finansiella prognoser som nyhetssajten The Information fått ta del av.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det framgår inte hur stor Limes förlust var i fjol men för innevarande år uppstår den på intäkter av mer än 420 miljoner dollar.

Svårigheterna med att nå lönsamhet i takt med att Lime expanderar aggressivt beror främst på själva elsparkcyklarna. De tenderar att brytas ned innan de börjar generera pengar. En stor del av kostnaderna för 2019 ska komma från att elsparkcyklarna slits ned och behöver tas in för reparation, skriver sajten.

Läs mer: Voi sneglar på självkörande elsparkcyklar: ”Vi vet att det kommer” 

Enligt dokumenten framgår det att Lime räknar med att rörelseförlusten halveras nästa år i samband med att elsparkcyklarna blir mer uthålliga. Samtidigt spås intäkterna passera en miljard dollar. 

Läs mer: Elscooterbolag i jätterunda – tar in 2,7 miljarder 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer