Annons

Embracers dotterbolag satsar norskt

Lars Wingefors, vd för Embracer
Lars Wingefors, vd för Embracer Foto: Jack Mikrut
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I augusti köpte Embracer (tidigare THQ Nordic) investmentbolaget Goodbye Kansas Game Invest.

Nu står det klart att det senare bolaget har köpt in sig i en norsk studio som är specialiserad på fiskesimulatorer: Misc Games. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande. 

Läs även: Dundersiffror från Embracer – aktien rusar 

Sammanlagt köper Goodbye Kansas Game Invest 45,6 procent av det norska bolaget.

Genom en investering på 6 miljoner norska kronor (drygt 6 miljoner svenska kronor) köper bolaget 25 procent av aktierna i Misc Games.

”Vår investering i Misc Games passar oss som handen i handsken. Marknaden för simuleringsspel har exploderat de senaste åtta åren och vi tror att Misc Games kan bli en stor aktör på den marknaden”, säger Per-Arne Lundberg, som är vd för Goodbye Kansas Game Invest, i ett pressmeddelande.

I en annan transaktion köper Goodbye Kansas Game Invest aktier från den tidigare ägaren Validé AS.

Goodbye Kansas Game Invest är ett helägt dotterbolag till Embracer och har minoritetsägarandelar i sex nordiska spelbolag: Neon Giant, Fall Damage, Framebunker, Palindrome Interactive, Kavalri Games och nu alltså även Misc Games.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer