Annons

Enkla slår tvivlarna på fingrarna – på väg att rulla ut bolån på 0,95 procent

Enklas vd Alexander Widegren.
Enklas vd Alexander Widegren. Foto: Jack Mikrut
Tvivel har väckts kring om bolåneutmanaren Enkla skulle lyckas lansera sitt erbjudande med rekordlåg ränta på 0,95 procent bundet på tre år. Nu har bolaget säkrat miljardfinansieringen, erfar Di Digital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Drygt ett och ett halvt år efter att bolåneuppstickaren Enkla gick ut med sitt erbjudande om 0,95 procents ränta, ett erbjudande som slår konkurrenterna och storbankerna med råge, har bolaget nu säkrat finansieringen och är i slutskedet av att rulla ut låneerbjudandet, erfar Di Digital.

Bolaget ska enligt uppgift till Di Digital ha säkrat sin finansiering för en första omgång bolån, det med hjälp av drygt 2 miljarder kronor från internationella storbanken Credit Suisse.

Enklas grundare Alexander Widegren bekräftar för Di Digital att Credit Suisse är en partner, men han vill inte kommentera storleken på finansieringen. Vad han däremot bekräftar är att det aggressiva bolåneerbjudandet på 0,95 procents ränta bundet på tre år står sig.

”Vi har Credit Suisse som partner men jag kan inte säga hur stor finansiering vi har”, säger han och tillägger:

”Vi har valt att inte gå ut med detta. Vi har förutsättningarna för en långsiktig finansiering, vi är nu där men vi vill också möta våra kunders förväntningar.”

Sedan i mars 2018 har bolaget jobbat på att få ut sitt bolåneerbjudande men man har inte riktigt lyckats få till finansieringen. Därmed har tvivel väckts kring om det faktiskt skulle bli något bolånealternativ som går under 1 procent i ränta. 

Om Enkla nu kommer ut med erbjudandet, som Di Digital erfar att man är på god väg att göra, innebär det antagligen att bolåneuppstickare som Schibsteds Hypoteket och Avanzas Stabelo får det hett om öronen. De båda aktörerna har erbjudanden som i dagsläget ligger på 1,40 respektive 1,27 procent bundet på tre år.

Även storbankerna får se upp. De digitaliserade uppstickarna tar allt större del av bolånekakan och utmanar den goda affären för de gamla spelarna. 

Alexander Widegren vill dock understryka att alla som ansöker om att flytta sitt nuvarande till Enkla inte kommer att kunna göra det direkt. Därmed vill han lugna den rusning som kan komma.

”Det är ett stort kliv för en långsiktig finansieringslösning men jag vill möta kundernas förväntningar ansvarsfullt”, säger Alexander Widegren.

Genom de 2 miljarder kronor som säkrats kommer man troligen att kunna ta emot mellan 1.000 och 2.000 kunder, erfar Di Digital. Det kan innebära att man efter att ha lånat ut för de dryga 2 miljarderna man säkrat, kan fortsätta med samma upplägg och ta in fler kunder.

Di Digital har sökt Credit Suisse.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer