Annons

Epishine är ny finalist i Di Startup Tour

Emma Woxlin och teamet bakom Epishine är finalister i Startup Tour 2017.
Emma Woxlin och teamet bakom Epishine är finalister i Startup Tour 2017. Foto: Jack Mikrut.
Epishine blev kvällens vinnare i Di Digitals Startup Tours tredje deltävling i Linköping. Bolaget går nu vidare till finalen i Stockholm den 7 december.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På onsdagen gick den tredje deltävlingen i Di Digital Startup Tour av stapeln i Linköping. 

Juryn, som bestod av bland annat Christoffer Norman från Northzone, Caroline Walerud från Walerud Ventures och Björn Persson från Almi Invest, utsåg tre av bolagen att gå vidare i tävlingen: Senion, Epishine och Lifee. 

Läs mer: Startup Tour intar Linköping!

När pitchdammet väl hade lagt sig och publikens röster var räknade stod det kart att Epishine går vidare till finalen i Stockholm den 7 december. 

"Det känns fantastiskt. Till finalen i Stockholm ska jag försöka ta med de frågor jag fått från bägge jurys i pitchen så att saker blir lite mer klara", säger Emma Woxlin på Epishine.

Epishine grundades 2016 och arbetar för att ta fram billiga, skalbara och klimatsmarta solceller. I dagsläget använder bolaget dessa för att skapa solcellssystem för inomhusbruk. 

Läs mer: Smartvideo är ny finalist i Di Startup Tour 

I Stockholm ställs de mot tatueringssajten Inkbay, som i slutet av september tog hem förstapriset i delfinalen i Stockholm, och videoplattformsbolaget Smartvideo, som i början av oktober gick segrande ur delfinalen i Umeå, samt finalisterna från de kommande delfinalerna i Göteborg och Malmö (Division Väst och Division Syd).

Vinnaren av hela Startup Tour belönas bland annat med en miljon kronor i annonspengar från Bonnier och samt andra priser från bland andra KPMG, Zacco, Accenture, Nordea, med flera.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer