Annons

Epishine är ny finalist i Di Startup Tour

Emma Woxlin och teamet bakom Epishine är finalister i Startup Tour 2017.
Emma Woxlin och teamet bakom Epishine är finalister i Startup Tour 2017. Foto: Jack Mikrut.
Epishine blev kvällens vinnare i Di Digitals Startup Tours tredje deltävling i Linköping. Bolaget går nu vidare till finalen i Stockholm den 7 december.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På onsdagen gick den tredje deltävlingen i Di Digital Startup Tour av stapeln i Linköping. 

Juryn, som bestod av bland annat Christoffer Norman från Northzone, Caroline Walerud från Walerud Ventures och Björn Persson från Almi Invest, utsåg tre av bolagen att gå vidare i tävlingen: Senion, Epishine och Lifee. 

Läs mer: Startup Tour intar Linköping!

När pitchdammet väl hade lagt sig och publikens röster var räknade stod det kart att Epishine går vidare till finalen i Stockholm den 7 december. 

"Det känns fantastiskt. Till finalen i Stockholm ska jag försöka ta med de frågor jag fått från bägge jurys i pitchen så att saker blir lite mer klara", säger Emma Woxlin på Epishine.

Epishine grundades 2016 och arbetar för att ta fram billiga, skalbara och klimatsmarta solceller. I dagsläget använder bolaget dessa för att skapa solcellssystem för inomhusbruk. 

Läs mer: Smartvideo är ny finalist i Di Startup Tour 

I Stockholm ställs de mot tatueringssajten Inkbay, som i slutet av september tog hem förstapriset i delfinalen i Stockholm, och videoplattformsbolaget Smartvideo, som i början av oktober gick segrande ur delfinalen i Umeå, samt finalisterna från de kommande delfinalerna i Göteborg och Malmö (Division Väst och Division Syd).

Vinnaren av hela Startup Tour belönas bland annat med en miljon kronor i annonspengar från Bonnier och samt andra priser från bland andra KPMG, Zacco, Accenture, Nordea, med flera.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies