Annons

EQT investerar i digitalt utbildningsbolag – värderas till 620 miljoner

Sana Labs vd Joel Hellermark och marknadschefen Anna Nordell Westling.
Sana Labs vd Joel Hellermark och marknadschefen Anna Nordell Westling. Foto: Press och Di.
Teknikbolaget Sana Labs vill digitalisera utbildningar med hjälp av artificiell intelligens. Nu köper EQT Ventures in sig i affärsidén.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det svenska bolaget Sana Labs specialanpassar utbildningar på nätet efter individens kunskaper och förmåga med hjälp av artificiell intelligens, AI. 

Efterfrågan för deras digitala plattform har ökat kraftigt under coronapandemin – särskilt inom sjukvården där man nu hjälpt över 2 000 sjukhus och 80 000 medarbetare globalt.

På kundlistan finns även storbolag inom olika branscher som använder Sana Labs för kompetensutveckling av sin personal. Bolaget grundades 2016 av Joel Hellermark tillsammans med Anna Nordell Westling. 

Nu tar Sana Labs in 150 miljoner kronor i nytt kapital, i en nyemission där riskkapitalbolaget EQT:s teknikgren Ventures är största investerare. 

”Vår vision är att personalisera lärande för alla. Med den här kapitalinjektionen kommer vi öka investeringarna i vår personal, vår teknik och vår försäljning. Allt för att ta Sana till hundratals miljoner människor världen över”, säger vd:n Joel Hellermark i en kommentar.

I affären värderas hela Sana Labs till 620 Mkr, med de nya pengarna inräknade, uppger bolaget för Di. 

Enligt nyhetssajten Breakit har flera kända affärsänglar också investerat i bolaget. Det handlar bland andra om Spotifyveteranen och riskkapitalisten Sophia Bendz samt Krys medgrundare Fredrik Jung Abbou.

Läs mer: Sana Labs effektiviserar SFI-utbildningen med AI – vill halvera tiden

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer