Annons

EQT Ventures bekräftar: Stänger ny miljardfond

Hjalmar Winbladh, partner på EQT
Hjalmar Winbladh, partner på EQT Foto: Oskar Omne
Uppgifter började cirkulera under onsdagen att EQT Ventures har stängt sin andra riskkapitalfond på totalt drygt 7 miljarder kronor. Nu bekräftar bolaget fondstängningen i ett pressmeddelande.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Storleken (660 miljoner euro) innebär att den nya techfonden är en av Europas största och EQT skriver att efterfrågan från såväl befintliga som nya investerare var stor.

”Teamet ser framåt emot att samarbeta med fler av de modigaste grundarna i Europa och USA”, kommenterar Hjalmar Winbladh, partner på EQT och rådgivare till venture-fonderna, i pressmeddelandet.

Läs även: Miljarderna väller in – svenska startups krossar rekorden 

EQT Ventures har bland annat investerat i transportbolaget Einride, AI-bolaget Peltarion och matleveranstjänsten Wolt.

Di Digital rapporterade i september att EQT i sitt prospekt inför börsnoteringen aviserat att fonden skulle uppgå till 600 miljoner euro och tidigare under onsdagen uppgav Bloomberg News att fonden var nära att stängas.

Den första fonden, som restes 2016, tog in totalt 500 miljoner euro, vilket då beskrevs som den dittills största svenska fonden för digitala tillväxtbolag.

Läs mer: Trots bakslagen – EQT Ventures reser ny miljardfond 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer