Annons

EQT Ventures investerar i danskt HR-bolag

Kees Koolen, Lars Jörnow och Hjalmar Winbladh, partners på EQT Ventures.
Kees Koolen, Lars Jörnow och Hjalmar Winbladh, partners på EQT Ventures.
Det danska HR-bolaget Peakon tar in motsvarande knappt 60 miljoner kronor i en runda som leddes av svenska EQT Ventures.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

EQT Ventures (NTL) har lett en investeringsrunda på 6,1 miljoner euro för det danska HR-bolaget Peakon (NTL). Med på rundan var även Peakons befintliga investerare, IDInvest, Sunstone och affärsängeln Tommy Ahlers. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den färska rundan innebär att Peakon har tagit in sammanlagt 10,1 miljoner euro det senaste året.

Pengarna ska främst användas för att tredubbla antalet anställda över 100 personer och investera i maskininlärning och datautveckling.

“AI tippas bli en av nyckelsektorerna inom tech för investerare I år, och Peakon-teamet har haft en imponerande start med stark omsättningstillväxt och produkten har mottagits väl. Vi är gada att stötta dem till nästa stadie I bolagets utveckling. Kulturen på arbetsplatsen och möjligheten att spåra, analysera och agera på de anställdas engagemang blir allt viktigare för världens främsta företag”, kommenterar Lars Jörnow som är partner på EQT Ventures.

Peakon grundades 2014 och är verksamma i Danmark, Storbritannien och USA.

Läs även: EQT Ventures investerar i finsk speluppstickare

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer