Annons

EQT Ventures nya satsning: Svensk cybersäkerhet

Baffin Bay Networks grundare och vd Joakim Sundberg.
Baffin Bay Networks grundare och vd Joakim Sundberg.
Doldisbolaget Baffin Bay skyddar banker från hackerattacker. Nu tar bolaget in över 50 miljoner kronor för att ta sig an cybersäkerheten i USA, Asien och Europa.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Stockholmsbaserade cybersäkerhetsbolaget Baffin Bay Networks har tagit fram en molnbaserad plattform för att skydda företag mot hackerattacker.

Bolaget grundades så sent som förra året och jobbar främst med banker och bolag inom finans och försäkringar, även medier använder företagets tjänster. 

”Det finns otroligt mycket att göra, det är därför vi existerar och går bra redan nu. Banker, flygbolag och spelbolag har mycket att förlora om de ligger nere”, säger bolagets vd och grundare Joakim Sundberg.

Nu har bolaget precis avslutat sin A-runda med en ny investering på strax över 57 miljoner kronor där EQT Ventures (NTL) ledde investeringsrundan.

”Teamet på EQT Ventures är väldigt imponerade över bolagets molndrivna strategi för cybersäkerhet. Vi ser fram emot att stötta teamet under nästa etapp på deras resa”, säger Ted Persson, Operating Partner hos EQT Ventures i ett pressmeddelande.

Läs mer: EQT Ventures satsar på goda hackare – blir dörröppnare i Europa

En liten del stod äldre ägare, främst affärsänglar, för. Men det var en runda som inte riktigt gick så smidigt som Joakim Sundberg hade hoppats.

”Som alla rundor var det en långbänk, vi trodde det skulle gå snabbare än det gjorde. Vi började i februari, sedan kom EQT Ventures in och de tyckte vi hade ett bra team och en bra idé och i juni krokade vi på”, säger han.

Det nya kapitalet ska användas för att fortsätta den internationella expansionen och fånga upp nya kunder i flera världsdelar.

”Vi vill utmana de stora drakarna. Det vi gör är kapacitetskrävande och ju fler ställen vi finns på desto bättre service kan vi ge våra kunder. Vi måste skala upp plattformen och finnas i Asien, Europa och USA”, säger Joakim Sundberg.

Genom maskinlärning lär sig Baffin Bays säkerhetsplattform av de attacker som företag genomlider. De vanligaste attackerna är överbelastningsattacker (DDos-attacker) och webapplikationsattacker. 

Joakim Sundberg har tidigare arbetat med cybersäkerhet och byggt liknande säkerhetsplattformar. Men för två år sedan bestämde han sig för att starta eget och fick då med sig personer inom branschen som han tidigare jobbat med.

”Vår plattform gör jobbet bättre än våra konkurrenter och vi såg en öppning i det här segmentet där vi kunde slå bort benen på legacybolag som Arbor och Cloudflare som sitter med gammal teknik”, säger han och fortsätter:

”Visionen är att 2021 vara en global ledare inom segmentet. Det kommer vi göra genom att representera oss globalt med säljare i Asien och Nordamerika och expandera teamet ute i Europa. Nu närmast ska vi erövra Europa och sedan ta steget in i USA genom New York där de europeiska bankerna finns.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer