Annons

EQT Ventures och Creandum i samarbete – för gratis taxi till vårdpersonal

Bolt är ett app-taxibolag vars huvudkonkurrent i Sverige är Uber.
Bolt är ett app-taxibolag vars huvudkonkurrent i Sverige är Uber.
Den gångna helgen körde Bolt 400 gratisresor – med vårdpersonal som passagerare. Bakom satsningen står förutom taxibolaget själva även EQT Ventures och Creandum. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Fler bolag hittar lösningar för att bistå i coronakrisen. Senast i raden är Bolt som slagit sig ihop med riskkapitaljättarna Creandum – delägare i bolaget – samt EQT Ventures. 

Hittills går satsningen ut på att Bolt förser ett antal sjukhus med gratiskoder som sjukvårdspersonalen kan använda när de bokar sin resa. 

”På Creandum utvärderade vi hur vi bäst kunde hjälpa vårt lokalsamhälle att bekämpa COVID-19. Eftersom sjukvårdspersonal har bland de mest utsatta yrkena just nu kände vi att det naturliga sättet att stödja dem var genom att låta dem helt fokusera på sitt arbete och spendera mindre tid i kollektivtrafiken, till förmån för oss alla”, säger Sanna Westman från Creandum.

Totalt har riskkapitalbolagen såhär långt investerat cirka 400 000 kronor i projektet.

Läs mer: Förare flaggar för tvärnit – taxiappen svänger efter nya uppgifter

Satsningen inleddes på prov i början av månaden och blev en omedelbar framgång, enligt Bolt.

”Vi ville se om det fanns ett intresse, och det gjorde det. Därför utökar vi det nu. Personalen inom sjukvården är en viktig samhällsresurs och vi vill i möjligaste mån bidra till att de kan resa till och från sina arbeten utan att onödigt exponeras för smittorisk”, säger Nils Wijkmark som är regionchef för norra Europa på Bolt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer