Annons

Ericsson i samarbete med Toyota om självkörande bilar

Ericsson går med i ett samarbete med bland annat Toyota och Intel kring morgondagens bilar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Biltillverkaren Toyota Motor har utökat sitt sexåriga samarbete med halvledarjätten Intel, gällande området uppkopplade bilar.

Nya deltagare i samarbetet är Ericsson och Nippon Telegraph, som ska utveckla relaterade tjänster. Nya i gruppen är också Denso och NTT Docomo, skriver Bloomberg News, som tillägger att de sex inblandade bolagen ska bjuda in fler intressenter till gruppen under de kommande månaderna.

Toyota har identifierat självkörande bilar, liksom miljövänlighet, som "avgörande områden" för investeringar. Toyota avser att öka investeringarna inom dessa områden med så mycket som 25 procent.

Intel har självt gett sig in i marknaden för självkörande fordon genom sitt köp av israeliska Mobileye, som tillverkar chip till kameror och andra hjälpmedel för bilförare.

Ericsson är inte ensamma bland de svenska börsbolagen att satsa på teknik för förarlösa bilar.

Tillsammans med Autoliv har Volvo Cars satsat drygt en miljard kronor på samriskprojektet Zenuity som utvecklar mjukvara som används för autonoma bilar.

Läs även: Här är de svenska bolagen som tjänar på en förarlös framtid

Direkt / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer