Annons

Erik Selin tar en kaka i funktionell glass – går till First North

Erik Selin, vd för Balder, investerar i foodtechbolaget Lohilo.
Erik Selin, vd för Balder, investerar i foodtechbolaget Lohilo. Foto: Magnus Gotander, press
Lohilo började sin bana med småländska Alvestaglass och har sedan breddats till funktionell mat. Nu noteras foodtechbolaget och fastighetsmiljardären Erik Selin går in med 15 miljoner kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Grundarna Richard Hertvig och Dan Isaksson började redan för tio år sedan att ta fram glass med hälsoprägel, bland annat för trenddieten LCHF, i fabriken i Växjö. Sedan dess har bolaget utvecklats att innefatta en rad varumärken och produkter.

I produktportföljen ingår nu bland annat Lohilo, Alvestaglass, Järnaglass samt distribution av Häagen-Dazs, Nicks och Bubbies. Lohilo har fokus på träningsintresserade med funktionsdrycker och proteinladdade produkter som glass.

Nu genomför bolaget en nyemission på 30 miljoner kronor med en notering på First North. Lohilo värderas innan emissionen till 292,5 Mkr enligt bolaget. Erik Selin, fastighetsmiljardär och bland annat vd för Balder, köpte nyligen aktier i Lohilo för 6,5 miljoner kronor och har nu åtagit sig att teckna för 8,5 Mkr. Även sågverksprofilen Santhe Dahl går in i bolaget och tecknar för 11,5 Mkr.

”Att Santhe Dahl och Erik Selin har valt att investera i bolaget i samband med erbjudandet ser vi som en tydlig bekräftelse på att det vi gör är rätt och vi är stolta över att ha dessa två ombord tillsammans med våra befintliga cirka 1 150 aktieägare. Vi ser fram emot att välkomna båda befintliga och alla framtida aktieägare att följa med på vår tillväxtresa”, säger Richard Hertvig, vd och grundare i ett uttalande. 

Lohilo planerar att använda det nya kapitalet till fortsatt expansion samt uppköp av fler varumärken. 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer