Annons

EU ger Bonnier 1 miljard i digitaliseringslån

Tomas Franzén, vd för Bonnier och Jan Vapaavuori, EIB:s vice ordförande.
Tomas Franzén, vd för Bonnier och Jan Vapaavuori, EIB:s vice ordförande.
Europeiska investeringsbanken (EIB) har beviljat ett lån på ungefär 950 miljoner kronor till Bonnier. Lånet ska stödja mediejättens digitalisering.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Av pressmeddelandet framgår det att syftet med lånet är att stärka produktionen av lokalt medieinnehåll i Norden. Lånet ska hjälpa Bonnierkoncernen, där Dagens industri ingår, i övergången till en digital affärsmodell för områden som böcker, tidningar, tv-sändningar och nyhetsrapportering.

Tomas Franzén, vd för Bonnier, konstaterar att man för att överleva i mediebranschen måste gå över från traditionell förlagsverksamhet och sändning till att bli en digital mediekoncern.

”Detta förutsätter betydande investeringar, och lånet utgör ett värdefullt bidrag till dessa”.

EIB är Europeiska unionens finansinstitut för långfristig finansiering. Lånet backas också upp av Europeiska fonden för strategiska investeringar (Efsi) inom investeringsplanen för Europa.

Läs även: 100 miljoner i förluster – nu säljer Bonnier Mag+

Lånet till Bonnier är den tredje transaktionen i Sverige som omfattas av Juncker-kommissionens investeringsplan för Europa. Jan Vapaavuori, EIB:s vice ordförande med ansvar för utlåningsverksamhet i Sverige, menar att en av EIB:s viktigaste uppgifter är att stödja innovation.

”Medielandskapet blir alltmer konkurrensutsatt, och investeringar i innovation och digitalisering kommer därför att vara mycket viktigt även fortsättningsvis”, säger Jan Vapaavuori i pressmeddelandet.

Läs även: Så skapade Bonnier sitt digitala guldägg

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer