Annons

EU-pengar lyfter svensk resesajt ur krisen – får in 17 miljoner kronor

Handiscovers team från vänster; Sebastian Mutsson, Gabriella Pedrazzi och Sebastien Archambeaud. Bilden är från Bryssel där trion träffade en EIC-jury av entreprenörer och investerare.
Handiscovers team från vänster; Sebastian Mutsson, Gabriella Pedrazzi och Sebastien Archambeaud. Bilden är från Bryssel där trion träffade en EIC-jury av entreprenörer och investerare.
Skånska hotell- och boendebokningssajten Handiscover tar in kapital från en EU-accelerator. Pengarna räcker för att hålla bolaget flytande genom coronakrisen och över 2021, säger vd:n Sebastien Archambeaud.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Handiscover beskrivs som Airbnb för funktionshindrade. Bolaget har sedan starten bland annat tagit in pengar från Ikeagrundaren Ingvar Kamprads stiftelse och affärsängeln Dušan Stojanović.

Men coronakrisen har slagit hårt mot bolaget, precis som övriga resebranschen.

”Tajmingen på det här anslaget från kunde inte vara mer perfekt”, säger Sebastien Archambeaud om EU-pengarna.

”Vi är väldigt glada och stolta att kvalificera till det här väldigt tuffa anslaget. Färre än 1 procent av alla tusentals som söker får det.”

Läs mer: Malmöbolaget gör Ronaldos hotell mer tillgängliga för rörelsehindrade

Acceleratorn är en del av European Innovation Council, EIC, som genom programmet investerar i innovation och forskning. De fokuserar på små och medelstora företag, även med hög risk.

Tack vare stödet på 1,6 miljoner euro, nära 17 miljoner kronor, kan Handiscover fortsätta att utveckla sin tjänst och därigenom göra världen tillgänglig för alla med funktionshinder och speciella behov, menar bolaget.

”Ironiskt nog har vi aldrig stått på mer stabil grund än just nu”, säger Sebastien Archambeaud.

Handiscover grundades 2015 och är världens ledande bokningssajt för hotell och andra boenden med tillgänglighet i fokus. 15-20 procent av alla som reser har speciella behov, enligt statistik från bolaget.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer