Annons

Ework permitterar 200 personer – har AB Volvo som kund

Eworks vd Zoran Covic.
Eworks vd Zoran Covic.
Konsultmäklaren Ework inleder korttidspermitteringar av cirka 200 medarbetare i Sverige, innebärande en minskning av arbetstiden. Bolaget är ett av många som drabbas av AB Volvos beslut att säga upp avtalen med sina 5.000 konsulter.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Konsultmäklaren Ework inleder korttidspermitteringar innebärande en minskning av arbetstiden och det berör cirka 200 medarbetare i Sverige. Korttidspermitteringen innebär tills vidare en minskning av arbetstiden med 20 procent med start 1 april 2020. 

Det framgår av ett pressmeddelande. Klockan 14:30 hade bolagets aktiekurs backat med 8 procent till knappt 51 kronor. Sedan årsskiftet hade aktien då backat med drygt 37 procent. Följ kursen här.

”Mot bakgrund av den allmänna osäkerheten i ekonomin och de åtgärder som myndigheterna vidtagit för att stoppa spridningen av covid-19 (det nya coronaviruset) ser Ework tecken på en minskad affärsaktivitet hos kunderna. Ework bedömer att den minskade aktiviteten kommer att påverka intäkterna negativt men omfattningen av denna effekt är i dagsläget inte möjlig att överblicka”, heter det.

Konsultmäklaren Ework är, enligt två källor till Di Digital, ett av de många konsultbolag som drabbas av AB Volvos beslut att säga upp avtalen med så gott som alla sina 5.000 konsulter med kort varsel. Bolaget vill varken bekräfta att Volvo är en kund, eller kommentera hur drabbad man eventuellt är.

”Vi har inga kommentarer att ge kring våra kunder”, säger Ola Maalsnes, finanschef på Ework.

Läs mer: Volvo säger upp alla it-konsulter med kort varsel

Eworks verksamhet går ut på att agera inköpsavdelning av konsulttjänster, samt hantera konsulter utan ramavtal, tillsätta enskilda konsulter och leverera system för konsulthantering.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer