Annons

Få kvinnor i teknikstyrelser – därför är startupbolagen sämre än börsen

Tove Larsson är investeringsansvarig på Norrsken, medan Johnny Warström är vd och grundare på Mentimeter som har fler kvinnor än män i sin styrelse.
Tove Larsson är investeringsansvarig på Norrsken, medan Johnny Warström är vd och grundare på Mentimeter som har fler kvinnor än män i sin styrelse. Foto: Di och TT.
Två har gått sedan Di Digitals senaste granskning av representationen i teknikbolagens styrelser – ingenting har hänt. Fingrar pekas mot ägarleden. ”Vi har ett stort ansvar som investerare att påverka mångfalden. Men vi tar med glädje oss an den uppgiften”, säger Norrskens Tove Larsson om utmaningen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Jämställdhetsarbetet inom techsektorn haltar. Bara 20 procent av styrelseledamöterna i 50 av Sveriges största digitala bolag är kvinnor. 

Av totalt 272 styrelseledamöter är enbart 54 kvinnor (se hela listan längst ned i artikeln). 

Därmed har det inte skett någon större förändring sedan 2018, då Di Digital senast genomförde en liknande kartläggning av sektorn.

Tillsammans har bolagen – däribland Klarna, Kry och Spotify – tagit in många miljarder kronor i riskkapital och sysselsätter tusentals människor, både i Sverige och utomlands.

”Jag kan förstås konstatera att det är tråkigt att det ser ut så och att det inte händer mer. Men det är ju främst en fråga för ägarna”, säger Susanna Campbell, styrelseproffs och ledamot hos bland andra Kinnevik och Northvolt.

Hos börsbolagen har problemet med ojämställda styrelser uppmärksammats på bred front under många år. Det har lett till andelen kvinnliga ledamöter successivt ökat till 34 procent på Stockholmsbörsen, enligt stiftelsen Allbrights rapport från september 2019.

Länk till grafik

En av de största investerarna inom den svenska tekniksektorn är EQT Ventures, som i fjol stängde en fond på hela 7 miljarder kronor och är delägare i bolag som Natural Cycles och Peltarion. Deras partner Ted Persson håller med om att det krävs bot och bättring från ägarhåll.

”Det finns helt klart ett behov av att öka mångfalden i startupbolagens team och på styrelsenivå. Dessa bolag, som befinner sig i ett tidigt skede på sin tillväxtresa, upplever ofta utmaningar med homogenitet eftersom att medarbetare vanligtvis rekryteras från nätverk där personerna har liknande bakgrund”, säger han.

På Stockholmsbörsen är det numera enbart 3 procent av bolagen som helt saknar kvinnor i sina styrelser, enligt Allbright. Men bland techbolagen är samma andel 40 procent, eller 20 av 50 företag, visar Di Digitals granskning. 

Några exempel är Truecaller, Tink, Soundtrack Your Brand, Voi och Trustly.

Läs mer: Voi om avsaknaden av kvinnor: ”Man går dit pengarna finns” 

Det enda teknikbolag i kartläggningen som har fler kvinnor än män i sin styrelse är Mentimeter, som utvecklat ett interaktivt presentationsverktyg och omsatte knappt 50 miljoner kronor under 2018. Bolagets två medgrundare Johnny Warström och Niklas Ingvar är fortfarande majoritetsägare med 58 procent av rösterna.

”I vår kundgrupp är det en något större andel kvinnor som använder produkten. Om man inte har spelar den aspekten i styrelsen och organisationen missar man något. Ett jämställt och jämlikt bolag driver affärsvärde. Det är jag hundra procent övertygad om”, säger Johnny Warström.

Han startade Mentimeter tillsammans med tre andra manliga studenter som ett sidoprojekt under studietiden på KTH.

”Därmed råkade vi ju bli ett ojämställt bolag när vi drog igång. Sedan dess har vi aktivt arbetat med den här frågan i bolaget, främst för att det är något vi tror väldigt mycket på privat. Men vi prioriterar kompetens framför allt, vi är inte för kvotering”, säger han.

Varför tror du att 20 av 50 bolag inte har en enda kvinna i sin styrelse? 

”Det är oförståeligt för mig. Det enda jag kommer fram till är att folk inte bryr sig tillräckligt. Det är sorgligt att människor med makt, som sitter på ägarpositioner, inte tar det på allvar”, säger Johnny Warström.

Är det då brist på kvinnor? Nej, det är inte svaret, enligt Tove Larsson. Hon är partner på Norrsken, Klarna-miljardären Niklas Adalberths stiftelse.

”Hittills har vi tillsatt eller hjälpt till att rekrytera åtta kvinnor till styrelser och en man. Den manliga var i en styrelse där vi hade möjlighet att tillsätta två personer”, säger hon.

Hon pekar, precis som Johnny Warström, på konkurrensfördelen som den främsta anledningen till att de jobbar aktivt med att få in kvinnor på ledande positioner i sina portföljbolag.

”En del av utmaningen ligger i att vi även på investerarsidan ser en väldigt homogen grupp med en överrepresentation av manliga investerare. Man kan göra mer redan i investerarorganisationen”, säger Tove Larsson.

Läs mer: Bolag grundade av kvinnor får 1 procent av riskkapitalet 

Länk till grafik

Uppdatering 5 mars 2020: Dagen efter Di:s publicering registrerade Bolagsverket ytterligare en kvinna och en man i styrelsen för Embark Studios.

Di Digitals reporter Johannes Karlsson och Livia Moore från startupinkubatorn Antler diskuterar resultatet av kartläggningen i DiTV:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer